Zomerse pasta bolognese

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Echte pasta bolognese is natuurlijk hartstikke lekker. Wel is het op de traditionele manier redelijk wat snijwerk en kost het aardig wat tijd. Deze zomerse versie is de perfecte oplossing. Binnen een half uurtje staat deze pasta op tafel en hij is lekker fris door de zoete snoeptomaatjes en platte peterselie.

Ingrediƫnten zomerse bolognese (2 personen)

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram rundergehakt
  • 200 gram gekleurde snoeptomaatjes
  • 50 gram feta
  • 1 rode ui
  • 15 blaadjes basilicum
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Peper en grof zeezout

Bereidingswijze

Kook de pasta in een pan met ruim kokend gezouten water volgens de verpakking.

Pel een knoflookteen en doe deze samen met een half theelepeltje grof zeezout in een vijzel. Stamp dit fijn totdat er geen grote stukjes knoflook meer zichtbaar zijn. Scheur de blaadjes basilicum in kleinere stukjes en doe deze bij de knoflook. Stamp ook dit weer fijn. Voeg dan de olijfolie toe en roer er nog een paar keer goed doorheen totdat de olie groen gaat kleuren.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur met de overige olijfolie. Doe hier het rundergehakt in en strooi er wat peper en zout over. Bak dit rul voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit ook nog een minuutje mee. Pers hier de knoflook boven uit en voeg 5 eetlepels van het kookvocht toe en zet het vuur uit.

Schaaf of snijd de ui in hele dunne halve ringen. Giet hier de azijn over en knijp er met je handen in zodat de uien mooi roze worden. Halveer de snoeptomaatjes, hak de platte peterselie fijn en verkruimel de feta.

Giet de pasta af en doe de kruidenolie samen met het grootste gedeelte van de platte peterselie erdoorheen. Schep dit goed om en verdeel de pasta over de borden. Verdeel hier het gehakt overheen, samen met de rode ui en de snoeptomaatjes. Maak het af met de verkruimelde feta en overgebleven platte peterselie.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Laura augustus 29, 2017 - 12:43 am

Klinkt erg lekker! Leuke twist met die feta. Ik ga het eens proberen!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.