Wortelsoep met knoflookcroutons

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Tijdens deze koude winterdagen is er niets fijner dan een warm kommetje met dampende soep. Daarom vandaag een heel erg makkelijk, goedkoop, lekker en vullend soepje. Genoeg redenen om te maken dus! Met de knoflookcroutons en kiemen verander je dit simpele soepje in een flinke lunch of een lekkere avondmaaltijd.

Ingrediƫnten wortelsoep met knoflookcroutons (4 personen)

  • 400 gram wortels
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 800 milliliter water
  • stuk stokbrood van 10 centimeter
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • handje kiemen

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook in grove stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hier op laag vuur de ui in aan. Voeg na ongeveer 5 minuten de knoflook toe en roer dit nog even door.

Schil het buitenste laagje van de wortels met een dunschiller. Snijd de wortel vervolgens in grove stukken van ongeveer 2 centimeter. Voeg dit toe aan de ui en knoflook. Doe hier het water, de bouillonblokjes, de chilivlokken en de laurierblaadjes bij en laat dit alles voor ongeveer een half uurtje op zacht vuur doorkoken.

Maak in de tussentijd de croutons. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood eerst in centimeter dikke plakken en vervolgens in blokjes. Doe deze in een kommetje en voeg hier de overige olijfolie, het knoflookpoeder en een flinke snuf zout aan toe. Schud dit even goed om zodat alles bedekt is met de kruiden en de olie. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid hier het brood overheen. Bak ze nu voor ongeveer 8 minuten goudbruin in de oven.

Pureer vervolgens de soep helemaal glad. Proef hem en voeg eventueel nog wat zout toe. Verdeel de soep over kommetjes, schenk er wat kookroom overheen en maak het af met een wat kiemen en de knoflookcroutons.

Wortelsoep-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.