WONTONSOEP

Als ik sushi bestel of ergens ga eten kies ik eigenlijk altijd wel voor de Japanse pasteitjes erbij. Daarom wilde ik graag een keer proberen om ze zelf te maken. Om ze zo mooi te krijgen is nog een hele klus, die mij ook niet gelukt is. De smaak is wel heel erg lekker. Ik heb ze verwerkt in een soep, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon zo eten met wat sojasaus erbij. Je kan kiezen voor een heldere bouillon of een soep met wat meer groenten erin, zodat je een soort maaltijdsoep krijgt. Dit laatste heb ik gedaan.

Ingrediënten wontonsoep

Wontons

  • wontonvelletjes
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei (gesplitst)
  • 2 eetlepels sojasaus

Soep

  • 125 gram taugé
  • 1 paksoi
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 bosuitjes
  • pot kippenbouillon (+ 4 potten water)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

Laat de wontonvelletjes ontdooien.

Hak voor de wontons de wortels, bleekselderij, bosui en knoflook in grove stukken. Doe dit in een staafmixermolentje of keukenmachine en maal alles klein. Doe nu het kipgehakt, de sojasaus en het eiwit erbij en mix alles even goed door.

Kluts het eigeel in een bakje met 2 eetlepels water door elkaar. Dit gebruik je als lijm om de randjes van de wontonvelletjes in te smeren. Pak nu een wontonvelletje en leg in het midden een theelepel van het kipmengsel. Smeer wat van de ‘lijm’ op twee aangrenzende zijdes. Ik vouwde de wontonvelletjes dubbel zodat je driehoekjes krijgt in plaats van vierkantjes. Dan haal je het ene puntje naar het midden en smeer hier wat eigeel op. Haal nu het andere puntje ook naar het midden en druk het even goed aan (er zijn heel veel filmpjes op YouTube te vinden hoe je wontons kan vouwen). Leg de wontons op een met bloem bestrooid bord. Ik maakte ongeveer 20 wontons en de rest van de velletjes deed ik terug in de diepvries. Met het overige kipgehakt maakte ik kipballetjes uit de oven. Je kan natuurlijk ook alle velletjes opmaken en de wontons invriezen.

Zet voor de soep een grote pan met de kokosolie op het vuur. Snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes en bak het voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de bouillon toe (ik deed de kip uit het potje er niet bij) en doe hier 4 potten water bij. Doe nu de sojasaus en de sambal erbij. Snijd de paksoi in grove stukken en doe het ook erbij. Voeg nu de wontons toe en laat het 4 minuten koken. Doe de taugé erbij en laat het nog 1 minuut koken. Nu kan je de soep serveren met eventueel nog wat in ringetjes gesneden rode peper en bosui.

wontonsoep

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.