WATERMELOENIJS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Oké dit is echt waarschijnlijk het meest simpele recept dat je ooit ergens gaat tegen komen. Het enige ingrediënt wat je nodig is hebt watermeloen. Als je dan ook nog een beetje geduld hebt dan is dit super lekkere watermeloenijs het resultaat. Het is daarnaast ook nog gezond, best logisch want het is alleen watermeloen. Dit maakt het dus een heel mager toetje of tussendoortje. Ook is het leuk om het ijs in een longdrink glas te serveren. Als je het dan nog even laat staan heb je een soort van slush puppy.

Ingrediënten watermeloenijs

  • halve watermeloen (genoeg voor ongeveer 4 porties)

Bereiding

Snijd de halve watermeloen in stukken zodat ze later in de keukenmachine passen. Ik verwijderde de zaadjes nog maar dit is optioneel. Doe de stukken watermeloen in een bakje en zet voor 3 uur in de vriezer.

Haal de stukken uit de vriezer. Het is het makkelijkst om de watermeloen in 2 gedeeltes in de keukenmachine te doen, hierdoor wordt alles beter fijngehakt. Doe dus eerst het eerste gedeelte in de keukenmachine en laat het fijn malen. Doe dit vervolgens ook met het tweede gedeelte. Maak er met een ijsschep bolletjes van en klaar is je ijs!

watermeloen ijs

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.