VOLKOREN QUICHE MET GEROOSTERDE RODE PAPRIKA EN ELANDWORST

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Vandaag alweer mijn vierde inzending van de #IKEAfoodchallenge, met een andere kat die ook graag op de foto wilde. Ik maakte voor dit recept gebruik van de elandworst uit mijn IKEA pakket. Mocht je geen elandworst in huis hebben of in de supermarkt kunnen vinden dan kan je het ook gewoon voor salami of chorizo vervangen. Door de quiche te maken van volkoren meel en doordat de vulling van eieren en magere kwark is gemaakt is deze quiche een stuk gezonder dan de standaard quiche.

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram volkorenmeel
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koude melk
  • 1 theelepel zeezout

Vulling

  • 3 eieren
  • 4 eetlepels kwark
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram elandworst
  • 1 rode ui
  • 40 gram feta of saladekaas
  • snuf zout en peper
  • platte peterselie ter decoratie

IMG_20150919_131951

Bereiding

Verwarm de oven op 250 graden. Leg hier de twee rode paprika’s in.

Doe het meel met de boter en het zout in een keukenmachine en laat draaien totdat je een korrelig mengsel hebt. Doe nu het ei en de melk erbij en laat draaien tot het een soort van samenhangend deeg wordt. Pak de bal deeg eruit en vorm het tot een platte schijf. Verpak het in plasticfolie en leg het voor een half uur in de koelkast.

Snijd de elandworst in kleine blokjes en bak ze in een droge koekenpan. Haal de paprika’s na ongeveer 20 minuten uit de oven of wanneer ze een zwart velletje hebben. Doe ze in een plastic afsluitbaar zakje en laat ze daar vijf minuten inzetten. Hierna kan je het velletje er makkelijk afhalen. Snijd de paprika in reepjes.

Pak het deeg uit de koelkast er rol tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Verdeel het over een ingevette springvorm. Doe er bakbonen in en bak 15 minuten in een oven van 200 graden.

Haal de bodem uit de oven en verdeel hier de paprika en de uitgebakken elandworst overheen. Snijd een ui in halve ringen en verdeel deze er ook nog overheen. Doe in een apart bakje de eieren met de kwark en zout en peper en kluts alles even goed door. Verdeel dit over de quiche en maak het af met nog wat verkruimelde feta. Zet hem nu voor nog een keer ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden.

IMG_20150919_131812

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Kim | KimterStege.nl september 20, 2015 - 5:37 pm

Hé muis steelt Dali’s plekje! Het ziet er wederom lekker uit 🙂

Reply
Dali's Kitchen september 20, 2015 - 5:44 pm

Haha ja Dali zat net buiten de foto bang te kijken!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.