VOLKOREN PLATBROOD PIZZA

Flatbread-pizza-2

Heb je wel zin in zelfgemaakte pizza maar geen zin om lang deeg te kneden en het te laten rijzen? Maak dan eens deze pizza die binnen een kwartiertje op tafel staat. En dan niet met een kant en klare bodem, maar met een zelfgemaakte volkoren bodem. Ik gebruikte hiervoor het recept wat ik al eerder voor mijn platbroden gebruikte. De basis is dus kwark met volkorenbloem, waardoor dit deeg niet hoeft te rijzen en gelijk klaar is voor gebruik. Maak je pizza af met je favoriete toppings en het verschil tussen een echte pizza en deze is bijna niet te merken.

Ingrediƫnten (1 pizza)

  • 40 gram volkorenbloem
  • 40 gram magere kwark
  • 1/2e theelepel bakpoeder
  • 1/2e theelepel oregano
  • flinke snuf zout
  • 4 cherry tomaatjes
  • 1 theelepel pesto
  • 3 eetlepels AH biologische pastasaus basilicum (of een andere tomatensaus)
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • Olijfoliespray

Bereiding

Meng het volkorenbloem met het bakpoeder, de oregano en het zout. Doe hier vervolgens de kwark bij en kneed het tot een deeg. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg hier het deeg op. Rol dit nu zo dun mogelijk uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Klop het overtollige bloem van het deeg af en leg het deeg in de droge pan. Wacht tot het deeg gaat bubbelen, dit duurt ongeveer 1 minuut, en draai het deeg dan om. Laat ook de andere kant voor 1 Ć  2 minuten bakken. Draai het vuur nu uit. Spray een klein beetje van de olijfolie over het deeg. Verdeel vervolgens de tomatensaus over de pizza en laat een klein stukje aan de randjes vrij. Snijd nu de tomaatjes in plakjes en verdeel deze eroverheen. Maak het af met de mozzarella en verdeel er wat pesto overheen.

Heb je een ovenbestendige pan zet dan de pan met pizza in de oven. Heb je dat niet verplaats de pizza dan naar een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizza voor ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven af.

Flatbread-pizza-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.