VOLKOREN ORZOSALADE

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Voor diegene die orzo nog niet kennen, het is een pastasoort in de vorm van een grote rijstkorrel. En waarom die zo geweldig lekker is weet ik niet, maar dat is ie wel. Het probleem is alleen dat in Nederland (voor zover ik weet) alleen de witte variant te koop is en dus niet de volkoren. Op een van mijn vakanties in Griekenland vond ik in een klein supermarktje wel de volkoren variant. Hier was ik zó blij mee dat ik er gelijk 4 van kocht. Nu baal ik dat ik er niet meer van mee had genomen. Mocht je dus op vakantie gaan naar Griekenland dan moet je deze zeker meenemen en dit lekkere receptje ermee maken.

Ingrediënten volkoren orzosalade

  • 250 gram volkoren orzo
  • 2 puntpaprika’s
  • 80 gram chorizo
  • 1/3 komkommer
  • 10 gram platte peterselie
  • 60 gram Arla Apetina witte kaasblokjes light 22+

  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en scheur ze vervolgens in grove stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er een eetlepel olijfolie overheen. Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Kook de orzo in ruim kokend water in ongeveer 12 minuten gaar.

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een pan krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze in een grote kom. Snijd de komkommer ook in kleine stukjes (even groot als de chorizo) en doe ze ook in de grote kom. Verkruimel de feta blokje hier overheen. Snijd de platte peterselie fijn en doe dit er ook bij. Haal de paprika’s uit de oven en snijd deze ook in kleine stukjes.

Giet de orzo af en doe terug in de pan. Doe hier een eetlepel olijfolie bij en pers de teen knoflook boven de pan uit. Roer dit even goed door elkaar. Meng nu de orzo met de rest van de salade en breng het op smaak met peper en zout. Je zou de salade nu al kunnen eten maar iets verder afgekoeld is ie het lekkerst.

20150805172333_IMG_0161

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.