VLAMMETJES

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Misschien niet de meest gezonde snack maar in ieder geval wel een stuk gezonder dan die van de snackbar doordat ze in de oven worden gebakken en door het magere rundergehakt. En het belangrijkste is dat ze héél erg lekker zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken en heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig. Dit recept maakt ongeveer 25 stuks en bij ons gingen die er ook iets te snel doorheen.

Ingrediënten vlammetjes

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 2 theelepels sambal (natuurlijk wel afhankelijk welke sambal je hebt, ik gebruikte Indonesische sambal)
  • halve theelepel zout
  • 112 gram filodeeg
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Haal het filodeeg uit de diepvries en laat het ontdooien onder een vochtige theedoek.

Hak de ui, rode peper en knoflook in grove stukken en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe hier het ei, het zout en de sambal bij en mix alles door elkaar. Vervolgens mag hier ook het gehakt bij en laat alles goed mixen totdat je een glad mengsel hebt.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een vel filodeeg en kwast het in met een dun laagje olijfolie. Snijd het daarna op de vouwlijnen door drieën. Pak nu een theelepeltje van het gehaktmengsel en leg het in een hoek. Sla het hoekje naar binnen zodat je een driehoek krijgt. Vouw het driehoek nu in de lengte naar binnen en ga zo door totdat je een driehoekje overhoudt. Herhaal dit totdat al het gehakt en als het goed is al het filodeeg op is. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze voor 12 minuten in de oven. Draai ze om en zet ze nog voor ongeveer 6 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

Vlammetjes

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Marlies augustus 29, 2015 - 9:35 am

Dit moet ik dit weekend nog proberen! Heerlijk.

Reply
Dali's Kitchen augustus 29, 2015 - 3:21 pm

Hee Marlies! Leuk dat je ze wil gaan maken, ben benieuwd wat je ervan vindt!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.