Vegetarische ‘kip’ teriyaki sushi

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Eet je geen vis of vlees? Dan is de keuze waar je uit kunt kiezen bij sushi een stuk beperkter. Deze krokante kipschnitzels van Vivera bieden de uitkomst. Ze lijken echt heel erg op normale kip en ik denk dat het verschil niet eens merkbaar is in deze sushi. Ik verbaas me er steeds meer over hoe ‘echt’ veel vleesvervangers tegenwoordig zijn. Samen met de dun geschaafde uien en het teriyaki sausje worden deze sushirollen echte smaakbommetjes.

Ingrediënten Vegetarische ‘kip’ teriyaki sushi (2 grote rollen)

  • 100 gram Fair Trade Original biologische zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 nori vellen
  • 2 vivera kipschnitzels
  • 1/2e avocado
  • 1/2e komkommer
  • 1/2e rode ui
  • 1 kropje little gem
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1/2e theelepel teriyaki saus
  • 1/2e theelepel sambal
  • Sojasaus voor erbij

Bereidingswijze

Doe de rijst in een pan, giet hier een ruime hoeveelheid kokend water overheen en laat de rijst voor 28 minuten koken met de deksel op de pan. Giet de rijst vervolgens goed af en doe hem terug in de pan. Laat de deksel er nu nog 10 minuten op. Schenk daarna de rijstazijn eroverheen, roer het door en laat de rijst volledig afkoelen.

Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een koekenpan. Bak hier de schnitzels aan elke zijde voor ongeveer drie minuten in aan. Laat de schnitzels vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in hele dunne reepjes. Schaaf de rode ui op een mandoline in hele dunne ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd ook de avocado in dunne reepjes. Was de blaadjes van de little gem en verwijder de harde kern.

Doe een bamboematje in een diepvrieszakje en leg hier een vel nori op met de ruwe kant naar boven. Verdeel hier de helft van de rijst overheen. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Houd aan de onderkant ongeveer 0,5 centimeter en aan de bovenkant 2,5 centimeter vrij. Verdeel nu een theelepeltje van de saus over de rijst. Leg hier drie blaadjes sla op en verdeel hier wat ‘kipreepjes’, komkommerreepjes, avocado en rode ui overheen. Rol nu met behulp van het bamboematje het zeewier over de vulling. Rol een klein stukje door en maak het uiteinde van het zeewier nat met je vinger. Rol de sushi dan helemaal door. Snijd de sushi vervolgens met een heel scherp mes, het liefst ook nog nat gemaakt met heet water, in dunne plakjes.

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Merel augustus 10, 2017 - 8:12 am

Wat een super goed idee om hier vegetarische kip voor te gebruiken babe! Ik heb nog genoeg spullen in huis om dit te maken dus ik denk dat het dit weekend weer sushi time is 🙂 Liefs, Merel

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen augustus 10, 2017 - 7:28 pm

Aah dankje!! Ja moet je doen, heb deze sushi de afgelopen week ook meerdere keren gegeten omdat ik niet tevreden was met de foto haha. Fijn weekend alvast!

Reply
Vegetarische handroll | Sushi recept | Healthy Wanderlust juli 23, 2018 - 12:45 pm

[…] totaal niet vreemd. Sterker nog ik denk dat ik ze elke dag heb. Laatst zag ik dit recept van ‘Vegetarische ‘kip’ teriyaki sushi‘ voorbij komen op de website van Jade en ik ben meteen naar mijn vriezer gerend om te kijken […]

Reply
VEGETARISCHE HANDROLL | Healthy Wanderlust februari 27, 2019 - 3:39 pm

[…] totaal niet vreemd. Sterker nog ik denk dat ik ze elke dag heb. Laatst zag ik dit recept van ‘Vegetarische ‘kip’ teriyaki sushi‘ voorbij komen op de website van Jade en ik ben meteen naar mijn vriezer gerend om te kijken […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.