Varkensstoofpot met volkoren orzo

Stoofpotjes van rundvlees en kip staan hier regelmatig op tafel in tegenstelling tot stoofpotjes van varkensvlees. Daar ging ik vandaag pas voor de eerste keer mee aan de slag en het resultaat was heerlijk. In Griekenland zie je regelmatig orzo met gestoofd vlees op de menukaart staan en dat was dan ook de inspiratie voor dit gerecht. Je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig en de bereiding is heel erg simpel, dus probeer het vooral een keertje zelf als je van stoofgerechten houdt!

Ingrediƫnten varkensstoofpot met volkoren orzo (3 personen)

  • 700 gram schouderkarbonade
  • 150 mililiter rode wijn
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram volkoren orzo
  • Zout en peper
  • Optioneel: platte peterselie en Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de stukken bot van de schouderkarbonades. Snijd het vlees vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een braadpan op hoog vuur. Bak hier ongeveer 3 minuten de helft van het vlees in aan. Draai het vlees om en bak ook de andere kant goudbruin. Schep het vlees uit de pan en herhaal dit met de andere helft van het vlees.

Snipper de uien grof en hak de knoflook fijn. Doe als al het vlees uit de pan is de uien erin en draai het vuur gelijk laag. Roer dit goed om en voeg een snufje zout toe. Bak de uien totdat ze glazig beginnen te worden en voeg dan de knoflook toe. Bak dit ook een minuutje mee, voeg daarna de gemalen koriander, flink wat peper en zout toe. Blus het af met de rode wijn. Laat dit voor ongeveer 3-5 minuten inkoken totdat 2/3e van de wijn verdampt is. Voeg dan de tomatenpassata en het vlees toe en roer het goed door. Doe de pan op de deksel en laat het 2 uur op heel laag vuur stoven. Haal vervolgens de deksel een klein stukje van de pan af en laat het nog een half uur stoven. Roer tussendoor goed door de pan zodat er niks aanbakt aan de onderkant.

Bereid de orzo volgens de verpakking. Serveer de orzo met de varkensstoofpot en maak het eventueel af met wat geraspte parmezaan en fijngehakte platte peterselie.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Wim september 8, 2017 - 2:17 pm

Ik heb bij mijn biologische slager schouderlappen gehaald en dit recept gemaakt.

Simpel maar heerlijk recept:-) Trouwens al je recepten zijn uitstekend en je blog ziet er ook geweldig uit!!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen september 10, 2017 - 8:18 pm

Super bedankt voor je compliment en wat leuk dat je aan de slag bent gegaan met mijn recepten!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.