Tomatenbulgur met kipstoofpotje

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Bulgur, en dan vooral de volkoren variant, is echt mijn ontdekking van de laatste tijd. Het is zo lekker en veelzijdig. Al eerder maakte ik er salades mee maar vandaag was het tijd voor een warm gerecht: lekkere tomatenbulgur met een kipstoofpotje. In principe is het een redelijk simpel gerecht maar het wordt een echt feestje door een lekkere royale hoeveelheid platte peterselie en wat feta. De restjes zijn ook lekker om de dag erna als lunch te eten!

Ingrediƫnten tomatenbulgur met kipstoofpotje (2 personen)

  • 100 gram volkoren bulgur
  • 200 gram kippendijen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • 150 gram feta (ik gebruikte feta blokjes in olie)
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een hittebestendige kom en schenk er 150 milliliter kokend water op. Roer dit even door en dek het goed af met plastic folie. Laat dit voor 25 minuten staan.

Laat de kip op kamertemperatuur komen en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Breng ze op smaak met flink wat peper en zout. Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak hierin de kip mooi goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet het vuur laag. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan op laag vuur en doe hier de ui bij. Pers hier een teen van de knoflook boven uit en bak dit totdat de uien glazig zijn. Doe dan de paprika erbij en laat dit ook weer vijf minuten op zacht vuur bakken. Snijd in de tussentijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en al het vocht uit de tomaten toe aan het groentemengsel in de pan. Voeg ten slotte nog de kip toe. Doe de deksel erop en laat dit voor 15 minuten pruttelen op zacht vuur en breng hem eventueel nog op smaak met zout en peper.

Verhit de overgebleven olijfolie in een koekenpan en doe hier de tomatenpuree bij. Bak dit voor ongeveer een minuutje op middelhoog vuur. Pers er tenslotte de knoflook bovenuit en roer het even kort door. Verdeel dit mengsel door de bulgur en breng het weer op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de tomatenbulgur over een schaal, schep het kipstoofpotje eroverheen en maak het af met de fijngehakte peterselie en verkruimelde feta. Serveer er citroenpartjes bij voor de liefhebber.

tomatenbulgur-kipstoofpotje-2

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Wim november 7, 2017 - 3:23 pm

Verrukkelijk Dali voor herhaling vatbaar!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.