TACOBOWL

Deze super lekkere tacobowl is gemaakt zonder pakjes of zakjes. Ik zat nog te twijfelen om een taco kruidenmix door het gehakt te doen maar tijdens het bekijken van de ingrediëntenlijst vond ik er toch onnodig veel toevoegingen in zitten, dus besloot ik hem zelf te maken. Schrik dus niet van de lange ingrediëntenlijst. De meeste kruiden heb je waarschijnlijk al in huis. Ook de ‘taco’s’ zijn zelf gemaakt. Ik maakte deze op dezelfde manier als de platbroden, alleen liet ik ze wat langer op zachter vuur bakken zodat ze lekker krokant werden. Je kunt met dit recept eindeloos blijven variëren. Voeg wat bonen toe, gebruik kip in plaats van gehakt of geef de rijst een smaakje.

Ingrediënten tacobowl

  • ‘taco’s’ 
  • 2 kleuren paprika’s
  • gemengde tomaatjes
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 uien
  • avocado
  • chilipeper
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • handje peterselie
  • extra zout en peper

Bereiding

Zet een pan met water en de rijst op en kook de rijst volgens verpakking.

Maak daarna de taco’s in een droge koekenpan. Je meng dus weer de Griekse yoghurt met het speltmeel, bakt deze op laag vuur in een droge koekenpan en besmeert ze daarna met wat olijfolie op smaak gebracht met olijfolie, zout en knoflookpoeder. Als ze klaar zijn leg je ze even apart.

Nu kan in de zelfde pan het gehakt gebakken worden. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Laat dit heet worden en doe het gehakt erbij. Meng alle kruiden (op de peterselie na) en doe dit bij het gehakt. Je hebt ongeveer 1 volle eetlepel van het kruidenmengsel nodig. Laat het gehakt lekker lang bakken zodat het een beetje krokant wordt en haal het gehakt vervolgens ook weer uit de pan en zet apart.

Snijd de paprika’s in stukjes en doe deze in de pan met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Ondertussen kan je de tomaatjes in stukjes snijden. Voeg hier een half gesnipperd uitje aan toe, wat zout en peper, 1 eetlepel balsamicoazijn, de peterselie en een halve eetlepel olijfolie. Doe voor de guacamole de andere helft van de ui, een rode peper, een half teentje knoflook, de Griekse yoghurt en de avocado in een hoge mengbeker. Mix dit met een staafmixer tot je een gladde guacamole krijgt. Breng op smaak met wat zout en eventueel nog wat peper. Snijd nog 1 rode ui in halve ringen ter garnering.

Nu kan je je kommetje gaan samenstellen. Sommige dingen zullen misschien al een beetje afgekoeld zijn, maar dit recept is misschien zelfs wel lekkerder om koud te eten. Zo krijg je een lekker zomerse salade.

tacobowl

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.