Taco zalm salade

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Het lijkt nu echt even zomer te blijven en wat is er dan fijner dan heerlijke salades? Deze taco zalm salade ziet er niet alleen super zomers uit maar smaakt ook nog eens heel fris. De taco reepjes maak je heel eenvoudig in de oven en zijn leuke vervangers voor de standaard croutons. Verder bestaat deze salade uit lekkere ingrediënten zoals stukjes zalm, avocado, komkommer en de mooie lange radijsjes.

Ingrediënten taco zalm salade (2 personen)

  • 2 kropjes little gem
  • 1 rode ui
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 zalmmoten
  • 2 mini komkommers
  • 1/4e rode kool
  • 4 radijsjes
  • 1 wrap
  • 1,5 tl cajunkruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Dressing

  • 1 tl honing
  • 1 tl milde mosterd
  • 1 tl mayonaise
  • 1 tl Skyr

Bereidingswijze

Snijd het onderste stuk van de little gem. Haal de blaadjes uit elkaar en was ze goed. Maak ze vervolgens droog en scheur ze in grove stukken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wraps eerst in dikke repen van ongeveer 5 cm en snijd deze vervolgens in dunne reepjes van een halve centimeter breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de helft van de olijfolie en een half theelepeltje cajunkruiden eroverheen. Hussel het goed door en verspreid ze vervolgens zodat ze zo min moeilijk tegen elkaar aan liggen. Zet dit vier minuten in de oven. Hou ze wel goed in de gaten want ze verbranden snel.

Halveer de cherry tomaatjes, snijd de avocado in blokjes en rasp de komkommer, ui, rode kool en radijsjes in dunne plakjes op een mandoline.

Strooi het paprikapoeder en de cajunkruiden over de zalm en wrijf dit er goed in. Verhit een koekenpan op hoog vuur met de overgebleven olijfolie. Bak hier de zalm aan elke zijde voor ongeveer 2 minuten in. Laat ze daarna even rusten en trek ze met 2 vorken tot zalm ‘snippers’.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje met een vorkje en maak hem wat dunner met 1 of 2 theelepels water.

Verdeel de sla, rode kool, ui, komkommer, radijsjes, avocado en zalm over een schaal en maak het af met de dressing.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.