SPELTPIZZAROLLETJES

Deze spelt pizzarolletjes heb ik in elkaar geflanst van wat ingrediënten die ik nog in huis had liggen en het resultaat was verassend lekker! Ik vind het altijd moeilijker om lekker luchtig deeg te krijgen van speltmeel, maar bij deze rolletjes is het goed gelukt. De ingrediënten die ik heb gebruikt zijn een goede basis die uit te breiden is met alle ingrediënten die lekker zijn voor op een pizza. Je kan dus eindeloos blijven variëren met deze rolletjes.

Ingrediënten spelt pizzarolletjes

pizzadeeg

  • 250 gram speltmeel
  • 4 gram gist
  • halve theelepel zout
  • 160 ml warm water

Vulling

  • 3 flinke theelepels rode pesto
  • 6 eetlepels tomatenpassata
  • 80 gram geraspte kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 theelepel oregano
  • halve theelepel zwarte peper

Bereiding

Meng voor het pizzadeeg eerst het speltmeel en het zout in een kom goed door elkaar. Doe nu de gist in een maatbekertje bij het warme water, roer dit ook even goed door. Doe het gistmengsel bij het speltmeel en roer er even snel doorheen. Bestuif je werkblad met meel en stort hier het mengsel op. Ik kneedde het deeg nu voor 10 minuten, maar als je een keukenmachine met deeghaak hebt kan je het natuurlijk ook daarin laten kneden. Maak een balletje van het deeg en doe het terug in de kom met een vochtige theedoek erover. Laat het deeg twee uur bij kamertemperatuur staan. Kneed het na die 2 uur nog even door en laat het weer voor 1 uur rijzen.

Rol de deegbal nu uit tot een grote rechthoekige lap deeg. Doe hier de pesto, tomatenpassata, oregano en zwarte peper op en spreid het uit over de hele lap deeg met de achterkant van een lepel. Strooi nu de geraspte kaas eroverheen en rasp de Parmezaanse kaas er ook nog overheen. Verscheur 8 basilicumblaadjes en verdeel ze over de pizza. Rol het deeg op.

Snijd de rol in tweeën en snij uit elke helft 10 stukjes van ongeveer 1 cm. Doe de plakjes nu in een ingevet muffinblik en laat ze nog een half uur rijzen.

Nu kunnen ze in voorverwarmde oven eerst voor 10 minuten afgebakken worden. Draai de rolletjes na die 10 minuten om en bak ze nog 5 minuten.

Aviary Photo_130816334515780773

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.