SPELT FLAMMKUCHEN

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dit recept maakte mijn vriend al een hele tijd geleden, maar ze zijn zo lekker dat we ze afgelopen week nog een keer maakte. Met een paar kleine aanpassingen zijn ze nu helemaal perfect. Door van alles de magere varianten te gebruiken is deze flammkuchen zo slecht nog niet. Eet het bijvoorbeeld als avondeten geserveerd met een flinke salade. Mocht je het nog iets magerder willen maken meng dan de light crème fraiche met wat kwark en voeg er een snufje zout aan toe.

Ingrediënten (7 stuks)

  • 1 zakje gist
  • 500 gram speltmeel
  • snufje zout
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 300 ml water
  • 250 gram light crème fraiche
  • 150 gram magere spekjes
  • 6 rode uien

Bereiding

Meng de gist met 200 ml water en de kokosbloesemsuiker, en roer dit even goed door. Laat dit even staan. Meng het speltmeel met de oregano en het zout en voeg hier het gistmengsel aan toe met het overige water. Meng dit goed samen en kneed vervolgens 10 minuten tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met keukenfolie en een theedoek. Laat het op een warme plek rijzen voor minimaal 2 uur.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak het deeg uit de kom en kneed het nog even door. Verdeel het deeg nu in ongeveer 7 bolletjes. Rol de bolletjes zo plat mogelijk uit, ongeveer 2 millimeter dik. Snijd de rode uien in halve ringen. Smeer nu ongeveer 2 eetlepels crème fraiche over het deeg. Maak het af met de spekjes en de uien. Doe ze voor 14 minuten in de voorverwarmde oven.

IMG_20150920_201646

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.