Snelle runder Pho

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze snelle runder Pho is waarschijnlijk verre van origineel, wel is-ie heel erg makkelijk en lekker snel te maken. Er zitten smaken in die ik zelf niet zo snel zou gebruiken, zoals de steranijs, kruidnagels en limoenblaadjes, maar samen zorgen ze voor een super smaakvol soepje. De rijstnoedels, de dunne biefstukplakjes en de groentes maken er een compleet gerecht van. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten snelle runder Pho (2 personen)

  • 2 kleine biefstukken
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 5 limoenblaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 nestje mihoen  (65 gram)
  • 125 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verhit een braadpan op hoog vuur. Doe hier de olijfolie en de boter in en leg hier de biefstukjes in wanneer de pan goed heet is. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze aan elke kant voor 1 minuut. Haal ze uit de pan en zet het vuur laag. Hak de ui, rode peper en knoflook in grove stukken en doe deze in het overgebleven vet van de biefstuk in de braadpan. Voeg ook de kruidnagel, steranijs en limoenblaadjes toe. Bak dit voor 1 minuutje mee en voeg dan anderhalve liter water en het bouillonblokje toe. Laat dit voor minimaal 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.

Bereid ondertussen de toppings voor de soep. Leg een nestje mihoen in een kom en schenk hier kokend water op. Dek het af met een bord en laat ze in ongeveer 15 minuten zacht worden, giet ze vervolgens af. Snijd de bosui in de lengte doormidden en snijd er vervolgens stukken van ongeveer 10 centimeter van. Snijd deze stukken in hele smalle reepjes. Leg deze in een kom met koud water, hierdoor krullen ze wat op. De taugé kun je naar eigen smaak bereiden, ik vind ze het lekkerst wanneer ze net niet meer rauw zijn dus ik liet ze 1 minuut in kokend water staan.

Pak een nieuwe pan met vergiet en giet hier de bouillon in, breng deze nog op smaak met de sojasaus. Snijd nu de biefstukjes tegen de draad in in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de mihoen over de kommen. Doe hier nu ook de taugé, bosui en biefstuk bij. Giet de bouillon eroverheen en maak het eventueel nog af met wat chilipeper en verse koriander of munt.

Snelle-runder-pho-6 Snelle-runder-pho-7

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.