Slawraps met kipköfte

Mijn zomervakantie is begonnen en dat betekent tijd om weer lekker in de keuken te staan en dus ook tijd voor nieuwe receptjes! Vorige week tijdens het warme weer maakte ik deze heerlijke slawraps met kipköfte. Nooit had ik verwacht wraps te vervangen door slablaadjes, maar in combinatie met de frisse bulgursalade, de kipköfte en het yoghurtsausje is dit echt een hele lekkere en verfrissende maaltijd.

Door kipgehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt blijven de spiesjes lekker sappig en worden ze niet droog. Het recept voor deze kipköfte is ook perfect voor bij een barbecue.

Ingrediënten kipköfte (8 stuks)

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 30 gram paneermeel
  • 10 plakjes jalapenos
  • 1/2e rode ui
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel oregano
  • 1/2e theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapasta
  • 1 theelepel honing

Bulgursalade

  • 100 gram bulgur
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 40 gram platte peterselie
  • 1/2e rode ui
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper
  • 2 kropjes baby romaine sla

Yoghurtsausje

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1/2e teentje knoflook
  • zout en peper

Bereiding

Kipköfte

Leg 8 houten spiesjes in een bak met water of in de gootsteen. Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier knoflookpoeder, komijnpoeder, oregano, zout, paprikapoeder, paprikapasta en honing aan toe. Doe ook het ei en het paneermeel erbij. Hak de jalapenos in kleine stukjes en snipper de ui. Voeg dit ook nog toe aan het gehakt en roer het dan goed door zodat de kruiden goed verspreid zijn. Zet dit voor een half uur in de koelkast zodat het iets op kan stijven.

Verdeel het vlees in acht gelijke porties en vorm het met natte handen om de spiesjes heen. Zorg dat het ongeveer gelijk verdeeld is zodat alles ook even snel gaar is. Spray de spiesjes in met wat olijfolie en verhit de grillpan op middelhoog vuur. Leg hier nu de spiesjes in en bak ze aan elke zijde voor ongeveer 3 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Bulgursalade
Doe de bulgur in een pan met ruimkokend gezouten water. Volgens de verpakking moet dit 10 minuten koken, maar bij mij heeft het zeker wel 20 minuten gekookt totdat de bulgur beetgaar was. Giet de bulgur vervolgens af en laat hem in het vergiet goed uitlekken boven een warme pan, doe het daarna in een grote schaal.

Snijd ondertussen de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijst, snijd er eerst smalle repen van en vervolgens kleine blokjes. Snijd ook de tomaten door vieren, verwijder het waterige gedeelte en snijd er kleine blokjes van. Doe de komkommer en tomaat in een vergiet en strooi er een snuf zout over zodat de groentes nog meer vocht zullen verliezen.

Snipper de rode ui en hak de platte peterselie fijn. Voeg deze toe aan de bulgur samen met het sap van de halve citroen en flink wat zout en peper. Voeg ook de uitgelekte tomaat en komkommer eraan toe en roer alles goed door.

Yoghurtsausje
Meng de mayonaise met de yoghurt, het halve teentje knoflook en breng het op smaak met wat peper en zout. Snijd de blaadjes van de baby romaine sla en was ze goed. Verdeel ze over een grote schaal en vul elk slablaadje met twee flinke eetlepels van de bulgursalade, leg de kipköfte erop en maak het af met het yoghurtsausje!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

ineke juni 30, 2017 - 7:23 pm

wat is jalapenos !!!! geen idee

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen juli 1, 2017 - 7:57 am

Hoi Ineke,
Dat zijn groene pepers die veel gebruikt worden in de Mexicaanse keuken. In de supermarkt kun je potjes met gesneden jalapenos kopen, die staan vaak bij de Mexicaanse ingrediënten zoals de taco’s en de wraps.
Groetjes, Jade

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.