Sinaasappelmuffins

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

De hoofdbestanddelen van deze kleine muffins zijn amandelmeel en sinaasappels. Hierdoor zijn het dus best wel gezonde cakejes. De sinaasappels moeten 2 uur koken en worden vervolgens in zijn geheel gepureerd. Ik was bang dat dit misschien een beetje voor een bittere smaak zou zorgen, maar dit was helemaal niet het geval. Ze hadden juist een lekkere sinaasappelsmaak, die niet te dominant aanwezig was. Ik heb de muffins in mini vormpjes gemaakt waardoor je een hele berg (ongeveer 30) mini muffins krijgt.

Ingrediënten sinaasappelmuffins

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 biologische sinaasappelen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel baking soda
  • halve theelepel zout

Ter decoratie

  • 2 eetlepels Philadelphia light
  • 1 theelepel honing
  • rasp van de schil van een limoen
  • paar blaadjes munt

Sinaasappelmuffins

Bereiding

Leg de sinaasappels in een pannetje. Doe hier kokend water bij zodat ze helemaal onderstaan. Laat dit voor 2 uur koken (of totdat de sinaasappels helemaal zacht zijn).

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de sinaasappels in een keukenmachine en maal het helemaal fijn. Voeg hier nu alle andere ingrediënten aan toe en mix het nog even door. Nu kan het mengsel in de bakvormen. Ik gebruikte kleine siliconen vormpjes, maar je kan natuurlijk elke vorm gebruiken. Als je ook kleine vormpjes gebruikt bak je de muffins voor 13 minuten af.

Ter decoratie kan je nog wat Philadelphia met honing mengen. Doe dit in een spuitzakje en spuit het over de muffins. Rasp er nog wat limoenschil overheen en maak het af met wat takjes verse munt.

Amandel sinaasappelcakejes

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.