Biefstuk salade

Deze simpele biefstuk salade is zoals de titel al zegt heel erg makkelijk te maken en staat daarnaast binnen 10 minuutjes op tafel. Ook heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig en veel daarvan heb je waarschijnlijk al in huis. Vooral in de zomer zou deze salade zeker niet misstaan. Onderstaande portie is genoeg voor een lichte maaltijd of voor 2 personen als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 25 gram veldsla
  • 50 gram rucola
  • halve rode ui
  • 6 radijsjes
  • halve komkommer
  • 1 biefstuk
  • handje pinda’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • klein klontje boter
  • peper en zout

Bereiding

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verhit een eetlepel olijfolie en het kleine klontje boter in een koekenpan. Strooi wat peper over de biefstuk en leg deze in de pan. Bak hem nu aan elke kant voor 2,5 minuut (dit was wel een dik biefstukje). Strooi wat zout over beide kanten en verpak hem in aluminiumfolie. Laat dit voor een paar minuten rusten.

Schaaf de komkommer met een mandoline in dunne plakjes. Doe het zelfde voor de ui en de radijsjes. Voeg hier de sla aan toe en doe vervolgens olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout erbij. Hussel dit goed door met je handen. Snijd de biefstuk in dunne plakken en verdeel het over de salade, doe eventueel nog het sap uit de biefstuk eroverheen. Maak het af met wat grof gehakte pinda’s.

Beef salad-2

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.