QUESADILLAS MET MANGO- EN AVOCADOSAUS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze quesadillas maakte ik al eerder toen mijn moeder en zussen kwamen eten en dat was een enorm succes. Toen serveerde ik ze alleen met de avocadosaus maar vandaag wilde ik er nog een sausje bij maken. Ik koos ervoor om met de overgebleven mango van de salade van gisteren een sausje te maken. Het resultaat is een lekker zoet sausje wat goed bij de quesadillas past. Je kan dit als avondmaaltijd eten maar ik vind het leuker om het als onderdeel te serveren bij een tapas-achtige maaltijd, waar je bijvoorbeeld nog wat patatas bravas en salades bij serveert. Dit is vooral leuk als je eters op bezoek krijgt.

Ingrediënten

Quesadillas

  • 8 volkoren wraps
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 flinke eetlepel Picadillo kruiden (van Jonnie Boer)
  • 140 gram tomatenpuree
  • 4 plakjes cheddar
  • snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Mangosaus

  • 1/2e mango
  • 1 flinke eetlepel light mayonaise
  • 1 flinke eetlepel magere kwark
  • 1/2e rode peper
  • 1/2e theelepel paprikapoeder

Avocadosaus

  • halve avocado
  • 2 eetlepels 0% Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2e rode peper
  • 1/2e rode ui
  • flinke snuf zout

Bereiding

Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie. Snijd de paprika in kleine blokjes en snipper de ui. Doe deze in de koekenpan en zet het vuur laag. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg nu het gehakt toe en bak het totdat al het gehakt niet meer rood is. Voeg nu de kruiden toe en de tomatenpuree en zet het vuur wat hoger. Laat dit een paar minuten doorbakken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt. Haal het gehaktmengsel uit de pan en zet het even weg en haal een keukenpapiertje door de pan zodat deze weer schoon is.

Zet het vuur nu ongeveer middelhoog. Doe een wrap in de pan en schep hier 3 eetlepels van het gehaktmengsel op, verdeel dit goed over de wrap. Pak nu een plakje cheddar en scheur dit in stukjes en verdeel het over de wrap. Leg nu de bovenste wrap erop en laat het nog 1 a 2 minuutjes bakken, afhankelijk van hoe hoog je vuur staat. Kijk of de onderkant mooi goudbruin is en draai hem dan voorzichtig met een spatel om. Laat de andere kant ongeveer 2/3 minuten bakken totdat deze kant ook goudbruin is. Haal de quesadilla uit de pan en herhaal dit met de overgebleven wraps.

Voor de avocadosaus doe je de halve avocado samen met de Griekse yoghurt, het citroensap en het zout in een bakje. Pureer dit met je staafmixer tot een gladde saus. Snipper de ui heel fijn en snijd je rode peper in kleine stukjes en roer dit door de avocadosaus.

Voor de mangosaus snijd je de halve mango in blokjes en doe je dit samen met de mayonaise, de kwark en het paprikapoeder in een bakje. Pureer dit ook weer tot een gladde saus. Voeg ten slotte het fijngesneden halve rode pepertje toe.

Serveer de sausje met de quesadillas, die je eventueel nog even in de oven opwarmt.

IMG_20151015_081934

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.