PLATBROOD MET KIPGYROS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze super lekkere maaltijd heb ik net achter de kiezen, en wat was ie lekker. Elke keer als ik terug naar huis ga van school ruik ik op het station weer de geur van döner en moet ik me inhouden om niks te halen. Het is toch best een ongezonde hap en binnen een half uurtje ben ik thuis. Daarom besloot ik thuis een soortgelijke gezonde variant te maken. En dan niet alleen met een gezonder sausje en kipfilet in plaats van döner, maar ook de wraps zijn vervangen door gezonde platbroden. De platbroden bestaan zelfs maar uit 2 ingrediënten (op de olijfolie met een smaakje na dan)!

Ingrediënten platbrood met kipgyros (4 stuks)

Platbrood:

  • 160 gram speltmeel (volkorenmeel kan ook)
  • 120 gram 0% Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en knoflookpoeder

Vulling:

  • 2 kipfilets
  • half zakje gyros kruiden
  • halve rode kool
  • 100 gram ijsbergsla
  • 4 theelepels sambal
  • 2 eetlepels light mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • knoflookpoeder, zout en peper

Bereiding

Snijd de kipfilet in hele dunne plakjes. Meng dit met het halve zakje gyroskruiden en 1 eetlepel olijfolie. Laat dit marineren voor minimaal 1 uur.

Kneed het speltmeel met de Griekse yoghurt totdat er een deegbal ontstaat. Verdeel deze in vieren en maak er bolletjes van. Strooi wat meel over het aanrechtblad en rol hier de bolletjes zo dun mogelijk op uit.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het platbrood in een droge koekenpan totdat er bellen ontstaan. Draai hem dan om en bak aan deze kant ook nog even. Meng de olijfolie met wat zout en knoflookpoeder. Smeer met een kwastje een klein beetje van de olijfolie op beide kanten van het platbrood. Herhaal dit met de resterende 3 bolletjes.

Bak in een andere koekenpan de kipstukjes gaar.

Snijd de rode kool fijn en zet apart. De ijsbergsla had ik al gesneden maar anders moet deze ook nog fijngesneden worden.

Pak het platbrood en smeer hier een theelepeltje sambal over uit. Smeer hier vervolgens een halve eetlepel van de knoflooksaus over. Leg wat rode kool en ijsbergsla op het bladbrood en maak het af met de kipgyros. Rol hem op en snijd eventueel in tweeën.

Aviary Photo_130722071810855171

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.