PIZZAFRIET

Pizza friet-1

Pizzafriet, het klinkt vetter dan vet, maar als je het op deze manier klaar maakt valt het best wel mee. Ik vind dit recept echt een enorm succes en voor veel kinderen (en volwassenen) die fan zijn van pizza en frietjes, zal dit een droomrecept zijn. Het begon met het idee dat ik niks in huis had en daarom dus maar wat dingen bij elkaar gooide. Eerst wilde ik patatas bravas met tomatensaus maken maar toen ik zag dat ik nog kaas en salami in de koelkast had liggen was de pizzafriet geboren.

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 2 grote aardappels
  • 8 mini plakjes salami
  • 50 gram pizzakaas
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2e portie tomatensaus

Tomatensaus

  • 1 blik tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1/2e theelepel grof zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Was de aardappels en snijd ze in plakken met een dikte van ongeveer 1 cm. Snijd deze plakken vervolgens in frietjes van ook weer 1 cm breed. Doe deze in een pan met wat zout en ruim kokend water. Kook ze voor ongeveer 5 minuten, giet ze daarna af en laat ze goed uitlekken. Leg ze goed uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel nu de olijfolie, de oregano en de cajunkruiden eroverheen. Hussel alles goed door elkaar zodat elk frietje bedekt is met olie en kruiden. Zet ze nu voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze na die 15 minuten om en zet ze voor nog een keer 15 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de tomatensaus. Snipper daarvoor het uitje fijn en verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe het uitje hierin en bak het ongeveer 10 minuten op laag vuur totdat de uien glazig worden. Snijd twee knoflookteentjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Bak dit voor ongeveer 1 minuut mee, voeg dan de tomaten uit blik toe en de balsamicoazijn. Hak de tomaten met een spatel tot kleinere stukjes en voeg de chilipoeder en het zout toe. Laat dit nu op laag vuur voor ongeveer een kwartiertje staan. Pureer de saus nu glad met een staafmixer (deze stap is optioneel maar een iets gladdere saus vond ik hierbij wel lekker).

Haal de frietjes uit de oven en leg ze wat dichter bij elkaar of doe ze in een ovenschaal/braadslee. Verdeel de helft van de tomatensaus eroverheen en maak het af met de geraspte kaas en de plakjes salami. Zet de oven nu op 180 graden en zet de frietjes er nu nog voor ongeveer 5 minuten in.

Pizza friet-2

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.