PINDAKAASKOEKJES

Als je van pindakaas houdt dan weet ik bijna zeker dat je deze koekjes ook lekker vindt. Ze zijn super makkelijk te maken en staan binnen een half uur op tafel. In je mond smelten de koekjes en proef je weer de lekkere pindakaas. Doordat de koekjes met speltmeel en maar een klein beetje honing zijn gemaakt, zijn ze ook nog eens redelijk gezond. Je kan ze dus ook al prima als ontbijt eten, verkruimeld over een bakje kwark met fruit bijvoorbeeld.

Ingrediƫnten (25 stuks)

  • 1 eetlepel roomboter
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram speltmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • halve theelepel kaneel
  • halve eetlepel baking soda
  • snufje zout

Bereiding

Doe de roomboter in een kom en laat even smelten in de magnetron. Voeg hier de pindakaas, de honing en het vanille extract aan toe. Meng dit even goed door. Doe nu de droge ingrediƫnten erbij en meng alles goed door. Leg het deeg nu voor 10 minuten in de vriezer of een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pak het deeg uit de vriezer/koelkast. Pak steeds met een theelepel een stukje van het deeg eraf en maak hier een bolletje van. Leg de bolletjes verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd tussen de bolletjes ongeveer 5 cm afstand. Druk de bolletjes nu plat met een vork.

Bak de koekjes voor ongeveer 13 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze hierna even goed af koelen voordat je ze gaat eten.

pindakaaskoekjes

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.