Paprikasalade met feta en pijnboompitten

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Gezond, makkelijk en snel, dat is dit receptje van vandaag allemaal. Je kunt het bijna geen recept noemen, zo simpel is het. Maar dat is ook wel een keer fijn. De perfecte manier om lekker veel groentes binnen te krijgen zonder dat je het door hebt. Met een handjevol ingrediënten maak je deze lekkere salade. De paprika’s worden heerlijk zoet en zacht, wat super lekker is in combinatie met de krokante pijnboompitten en zoute feta. De platte peterselie brengt alles samen.

Ingrediënten paprikasalade met feta en pijnboompitten (3-4 personen)

  • 6 (punt)paprika’s
  • 50 gram feta
  • 20 gram pijnboompitten
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze voor een kwartier in de oven. Draai de paprika´s om en zet ze voor 10 minuten terug. Doe de paprika´s vervolgens in een diepvrieszakje en laat dit voor een paar minuten liggen. Nu kan je makkelijk het eventueel zwarte velletje eraf halen. Snijd de paprika vervolgens in reepjes en verdeel ze over een schaal.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Doe hier de pijnboompitjes in en blijf ze goed omschudden totdat ze mooi goudbruin zijn en strooi ze vervolgens over de paprika. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Verdeel dit samen met de olijfolie over de paprika´s. Serveer de salade lauw warm of laat hem wat verder afkoelen.

Puntpaprika-salade2

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.