Mini kip tostadas

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze mini kip tostadas waren zo lekker en fris. Perfect als leuke borrelsnack of gewoon als avondeten. De wraps worden knapperig gebakken in de oven en vervolgens afgemaakt met de lekkerste toppings, zoals romige guacamole, gebakken kipstukjes, tomaatjes, jalapenos en feta.

Ingrediƫnten mini kip tostadas (12 stuks, avondeten voor 2 personen)

  • 4 wraps
  • 1 kipfilet
  • 1 theelepel cajunkruiden + 1/4e theelepel cajunpoeder
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 avocado
  • 1/4e citroen
  • 75 gram zure room
  • 12 jalapenos
  • 1 tomaat
  • 1/2e rode ui
  • 40 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Steek met een stekertje rondjes uit de wraps. Verspreid de rondjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet er een halve eetlepel olijfolie overheen en een snufje zout. Hussel dit goed door en leg ze zo neer dat ze elkaar niet raken. Zet dit in de voorverwarmde oven voor vier minuten, keer ze om en doe ze nog anderhalve minuut terug in de oven.

Snijd de kipfilet eerst in reepjes van ongeveer een halve centimeter en daarna in hele kleine stukjes. Meng dit met de overgebleven olijfolie, een theelepel cajunkruiden, 1/2e theelepel komijnpoeder, 1/2e theelepel gerookt paprikapoeder en een theelepel sambal. Meng dit goed door en laat het even staan.

Maak ondertussen de guacamole. Schep het vruchtvlees in een maatbeker en doe hier 1/4e theelepel cajunpoeder en het sap van de citroen bij. Mix dit glad met een staafmixer. Snijd de tomaat in kleine blokjes, snipper de rode ui en hak de jalapenos fijn.

Verhit een anti-aanbakpan op hoog vuur. Doe hier de kipstukjes in en bak dit voor ongeveer 2 minuten en roer het regelmatig om.

Nu kun je de mini tostada’s gaan opbouwen. Pak een wrapje, smeer er wat van de romige guacamole en zure room op. Verdeel hier vervolgens de kipreepjes, tomaatjes, ui en jalapenos overheen en maak het af met wat verkruimelde feta.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

zonderzooi augustus 23, 2017 - 5:59 pm

Wauw dit ziet er weer heerlijk uit! Ik eet dan wel geen vlees, maar ik denk dat ze ook zonder vlees enorm lekker kunnen zijn. Ga deze even onthouden voor wanneer ik een feestje heb. Prachtige foto’s.

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen augustus 23, 2017 - 6:11 pm

Dankje! Ja ze zijn echt lekker! Ik zou ze dan wel zo snel mogelijk serveren anders kunnen de tostadas een beetje zompig worden. Je kan het ook proberen met vegakip, bedacht ik me net pas na een reactie van Vivera haha.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.