Mini burrito’s & mini gevulde paprika’s

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Burrito’s en gevulde paprika’s zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar hoe leuk zijn deze mini-varianten? Super leuk voor een feestje of een uitgebreid etentje! Voor deze gerechten heb je zeker geen kant-en-klare zakjes nodig. Met wat standaard keukenkruiden tover je al heel snel die Mexicaanse smaken in je gerechten. Maak het af met wat lekkere dips en bijgerechten zoals tomatensalsa en guacamole.

Ingrediënten mini gevulde paprika’s

  • 300 gram snoep paprika
  • 100 gram gele rijst
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 50 gram chorizo
  • 50 gram geraspte cheddar en mozzarella*
  • 10 plakjes jalapenos uit pot
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • 1/2e theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • zout

* Arla Apetina verkoopt gemengde zakjes met geraspte cheddar en mozzarella.

Bereidingswijze

Doe de rijst in een pan met een flinke snuf zout en ruim kokend water. Doe de deksel erop en laat het voor 8 minuten koken.

Maak ondertussen de rest van de vulling. Snijd de chorizo eerst in halve centimeter dikke plakken, vervolgens in halve centimeter dikke reepjes, die je vervolgens in mooie kleine blokjes snijd. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de chorizo in. Bak dit voor ongeveer een minuutje en voeg dan het gehakt toe. Maak hier met een houten spatel kleine stukjes van en bak dit totdat alles gaar is. Hak de jalapenos in kleine stukjes en voeg deze ook aan het vleesmengsel toe.

Giet de rijst af, doe hem terug in de pan en laat het met deksel erop nog 15 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de paprikaatjes doormidden en verdeel ze over een met bakpapier bekleed bakblik. Voeg na die 15 minuten het vleesmengsel toe aan de rijst en breng het op smaak met de kruiden en zout naar smaak. Vervolgens kun je de paprikaatjes gaan vullen. Pak steeds een paprika, doe er zoveel mogelijk van het mengsel op, ongeveer twee theelepels, en ga zo door tot alle paprikaatjes gevuld zijn. Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Mini-burritos-en-mini-gevulde-paprika's-2

Ingrediënten mini burrito’s

  • 12 mini tortilla’s
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 80 gram geraspte cheddar en mozzarella
  • 10 plakjes jalapenos uit pot
  • 100 gram zure room
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4e theelepel cajunkruiden
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de paprika in hele kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en die hier de paprika in. Bak dit voor 1 minuut en voeg dan het gehakt toe. Maak er kleine stukjes van met een houten lepel. Hak de jalapenos fijn en voeg deze toe aan het gehakt samen met de tomatenpuree. Bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten mee. Voeg nu alle kruiden behalve de cajunkruiden toe en roer het even goed door.

Doe de zure room in een bakje samen met de cajunkruiden en een heel klein snufje knoflookpoeder. Roer dit even goed door en verwarm de wraps 30 seconden in de magnetron.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Nu kun je de burrito’s gaan vouwen. Pak steeds een mini wrap, besmeer hem licht met een half theelepeltje zure room, strooi er een flinke theelepel kaas overheen en maak het af met een flinke eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol hem vervolgens op. Verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenschaal en spray ze in met een klein beetje olijfoliespray of smeer ze met een kwastje in met wat olijfolie. Zet ze nu voor 10 minuten in de oven. Draai ze daarna om en laat de andere kant ook gedurende 10 minuten mooi bruin worden. Strooi voor de laatste 2 minuten nog de overgebleven kaas eroverheen.

Serveer deze mini snacks met tomatensalsa, guacamole en een sausje van zure room en je hebt een super leuk Mexicaans diner.

Mini-burritos-en-mini-gevulde-paprika's-3

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Laura april 27, 2017 - 8:27 am

Altijd lekker zulke kleine hapjes voor op een feestje!

Reply
A bite of cravings mei 1, 2017 - 7:46 am

Wat schattig om alles in het mini te maken zodat je een lekker hapje hebt op feestjes of tijdens een film. Lekkere receptjes zeg! X

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen mei 5, 2017 - 9:03 pm

Dank je! Ja dat kleine maakt ze net even wat leuker hé. Lijkt me ook zo leuk om gewoon een hele tafel vol met van dit soort hapjes te serveren!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.