Mexicaanse tomatensoep

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze lekkere en gezonde soep is een keer wat anders dan de standaard tomatensoep die ik normaal eet. Door de verschillende toppings wordt ie ook lekker vullend en kan ie dus prima door als avondmaaltijd. Dat zorgt er wel voor dat de ingrediëntenlijst van deze soep wat langer is, maar een hoop van de ingrediënten hebben veel mensen standaard al in hun voorraadkast. Ook heb ik met veel dezelfde ingrediënten die je hiervan overhoudt een ontbijt/lunch recept die ik morgen hier zal plaatsen.

Ingrediënten Mexicaanse tomatensoep

  • 1 1/2 rode ui
  • 3/4 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 pak tomatenpassata
  • kippenbouillonblokje
  • 1 kipfilet
  • 1/2 limoen
  • 3 volkoren wraps
  • 1/2 avocado
  • 50 gram zure room
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 eetlepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
  • 10 plakjes jalapenos uit potje
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan. Hak de ui, knoflook en rode peper in grove stukken en fruit dit aan totdat de ui glazig is. Hak nu ook de gegrilde paprika’s in grove stukken en doe dit erbij. Doe nu de eetlepel van de Picadillo kruiden erbij en bak dit even aan. Doe vervolgens het blikje tomatenblokjes en de passata erbij en maak de bodem hiermee goed schoon. Laat dit op laag vuur pruttelen.

Zet in een andere pan een halve liter kokend water met het bouillonblokje op heel laag vuur. Doe hier de kipfilet in. Laat dit in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Snijd de wraps in drieën en daarna in reepjes. Doe hier een eetlepel olijfolie overheen. Strooi er eventueel ook nog wat zout, chilipoeder en knoflookpoeder overheen en hussel het goed door elkaar. Zet dit voor 10 minuten in een oven op 250 graden (niet voorverwarmd).

Haal de kip uit de bouillon en trek met twee vorken uit elkaar. Doe de bouillon bij de rest van de soep. Doe hier nu de peterselie, de halve limoen en de jalapenos bij en pureer de soep met een staafmixer.

Haal de wraps uit de oven en laat nog even afkoelen. Snijd de avocado in plakjes. Doe nu wat soep in een kommetje en maak het af met de kip, de avocado, de reepjes van de wraps, de zure room, een paar jalapenos en wat platte peterselie.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.