MEXICAANSE ONTBIJT/LUNCH WRAPS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

En om nog even in de Mexicaanse sferen te blijven, en natuurlijk om de restjes op te maken, is hier het recept voor super lekkere ontbijt/lunch wraps. Ik was echt positief verrast toen ik ze at. Het is natuurlijk geen ontbijt wat je op een normale doordeweekse school/werk dag gaat maken, maar meer iets voor op een luie vrije ochtend wanneer je toch wat later ontbijt en wat meer tijd hebt. Doordat ik geen kaas heb toegevoegd, wat je eigenlijk helemaal niet mist, zijn ze ook nog een stukje gezonder.

Ingrediƫnten Mexicaanse ontbijt/lunch wrap

  • 1 volkoren wrap
  • 1/4 avocado
  • 1/4 ui
  • 1/3 rode gegrilde paprika uit pot
  • 2 eetlepels tomatenpassata
  • 2 theelepels zure room
  • 1 ei
  • knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en zout om het ei op smaak te brengen.
  • 5 plakjes jalapenos uit een potje

Bereiding

Doe het ei in een schaaltje en kluts het even goed. Doe hier de kruiden bij. Giet het ei in een pan en maak er roerei van.

Verwarm de wrap voor ongeveer 30 seconde in de magnetron.

Snijd de avocado in plakjes, de ui in dunne halve ringen en de paprika ook in dunne ringen.

Steek de stekker van de contactgril in het stopcontact zodat het vast warm kan worden.

Smeer de passata over de wrap. Leg nu in het midden het ei, de avocado, de ui, de paprika en maak het af met 5 plakjes jalapenos. Verdeel de zure room eroverheen. Vouw nu een van de lange kanten naar binnen (over het mengsel). Vouw vervolgens de twee uiteinden naar binnen en ten slotte de laatste lange kant. Leg dit met de vouwkanten naar beneden onder de gril en laat het grillen totdat er mooie goudbruine grilstrepen op staan.

Mexicaanse ontbijtwrap

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.