LOADED HUMMUS MET SALSA EN AARDAPPELPARTJES

Gegrilde zalm met parelcouscous en salsa-12

Ik begin steeds meer fan te worden van hummus. En dan niet alleen op crackers of broodjes maar ook bij het avondeten. De basis voor dit gerecht is dan ook hummus, afgemaakt met allemaal lekkere ingrediënten. Door de salsa wordt het een lekker fris gerecht en de aardappelpartjes kan je gebruiken om mee te dippen. Ook kwam ik erachter dat je voor een gladde hummus de kikkererwten niet per se een hele nacht hoeft te laten wellen. Met een krachtige keukenmachine of hakmolen kan je met kikkererwten uit blik een even gladde hummus krijgen, wat toch even net wat tijd scheelt.

Ingrediënten (3 à 4 personen)

Hummus

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels tahin
  • 5 eetlepels water
  • flinke snuf zout
  • sap van een halve citroen

Toppings

  • halve komkommer
  • 3 tomaten
  • 8 plakjes jalepenos uit pot
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 10 gram platte peterselie
  • 5 centimeter chorizo
  • 3 grote aardappelen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Snijd de aardappel in partjes. Zet een pan met ruimkokend gezouten water op en kook hier de aardappelpartjes voor ongeveer 8 minuten in. Laat ze daarna goed uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de oregano en flink wat zout eroverheen. Zet de aardappels voor 10 minuten in de oven, draai ze daarna om en zet ze nog een keer voor 10 minuten terug.

Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan. Verwijder de velletjes van de kikkererwten. Dit is optioneel maar zorgt wel voor een gladdere hummus. Doe de kikkererwten in een krachtige keukenmachine of hakmolen. Het is belangrijk dat je keukenmachine krachtig is omdat je anders geen gladde hummus krijgt. Laat dit voor ongeveer 1 minuut fijn malen. Doe dan de tahin, het citroensap, de grof gesneden knoflook en het zout erbij. Mix ook dit weer goed. Voeg dan in kleine hoeveelheden water toe totdat je de gewenste dikte hebt. Verdeel de hummus over een schaal of bord.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer nu in de lengte in smalle repen en vervolgens in de breedte in blokjes. Doe dit in een grote schaal. Snipper de ui en doe dit bij de komkommer. Snijd de tomaat ook in kleine blokjes en voeg ook deze toe aan de komkommer. Hak de jalepenos in kleine stukjes en pers de knoflook er ook bij uit. Doe het citroensap erbij en hak tenslotte nog de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Breng het eventueel op smaak met wat zout.

Snijd de chorizo eerst in plakjes en vervolgens in blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de blokjes chorizo in. Bak dit voor ongeveer 2 minuten.

Verdeel nu de salsa en de uitgebakken chorizo over de hummus. Maak het af met de aardappelpartjes en eventueel nog wat extra platte peterselie en schijfjes citroen.

Loaded-hummus-3

Loaded-hummus-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.