De lekkerste ovenfrietjes met peterselie en feta

Er komt hier de laatste tijd bijna geen recept online zonder deze gouden combinatie; platte peterselie en feta. Deze ingrediënten zijn heerlijk over gegrilde groenten, door een pastasalade of zoals vandaag over ovenfrietjes. Ik ben echt gek op friet, en dan vooral van die lekkere friet gemaakt van aardappels met schil, maar zoals ik ze vandaag maakte zijn ze echt geweldig. En wil je het nu nog lekkerder maken? Serveer het dan met je favoriete hummus!

Ingrediënten ovenfrietjes met peterselie en feta (2 personen):

  • 4 – 5 grote iets kruimige aardappels
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 10 gram platte peterselie
  • 40 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Optioneel: hummus naar keuze

De-beste-ovenfrites-1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden

Was de aardappels. Snijd ze in iets minder dan één centimeter dunne plakken, en vervolgens ook in iets minder dan één centimeter dunne frietjes. Doe ze in een pan met kokend water en laat ze 7 minuten koken. Giet ze af in een vergiet en zet het vergiet terug op de pan, laat ze zo twee minuutjes uitstomen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort hier de frietjes op en verdeel de olijfolie en de cajunkruiden eroverheen. Hussel dit nu goed maar voorzichtig door elkaar, je wilt niet dat de frietjes breken. Verdeel nu, en dit is misschien even een werkje, alle frietjes over de bakplaat zonder dat ze elkaar aanraken en zet ze voor 20 minuten in de oven. Draai ze dan allemaal één voor één om voor het beste resultaat. Zet ze voor 10 minuten terug in de oven.

Hak ondertussen de peterselie vast fijn. Haal de frietjes uit de oven, verkruimel de feta eroverheen en strooi er tenslotte nog de peterselie over. Serveer met je lekkerste hummus en geniet!

De-beste-ovenfrites-3

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Antoon april 7, 2017 - 3:02 pm

Hartelijk dank voor dit recept. Klinkt ook deze leer weer heerlijk Jade! Ga ook deze zeker proberen.
Als tip zou ik mee willen geven vastkokende aardappels te nemen. En wat ik ook nog wel eens doe is er voordat de frieten de oven ingaan ze door een zeef voorzie van een dun laagje bloem. Worden de frietjes lekker crunchy.

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen april 7, 2017 - 3:10 pm

Leuk dat je ze gaat maken! Ik was de aardappelsoort vergeten erbij te vermelden maar ik heb zelf iets kruimige gebruikt, daar lukt het ook goed mee. Maar die tip van de bloem ga ik zeker eens proberen, dankje!

Reply
A bite of cravings april 10, 2017 - 2:18 pm

Mmmm, verse frietjes uit de oven zijn altijd lekker en ik denk dat die feta net dat beetje extra smaak geeft. Ik wil deze zeker een keer proberen. X

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen april 10, 2017 - 3:45 pm

Super leuk dat je ze gaat maken! En frietjes uit de oven zijn gewoon echt lekker ja, ik zou ze iedere dag kunnen eten!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.