KOOLSALADE MET KIPSPIESJES

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Dit zomerse receptje is perfect voor op een lekkere lente avond, zoals we die de laatste tijd meer dan genoeg gehad hebben. Het is een lichte maaltijd en door de kip te grillen krijg je een beetje het barbecue idee. Je kan natuurlijk nog rijst, aardappels of platbrood toevoegen, maar de combinatie van de kip en de koolsalade is eigenlijk al lekker genoeg. Als je dit gerecht met je ogen dicht eet krijg je zo het gevoel dat je op een Grieks eilandje zit.

Ingrediƫnten koolsalade met kipspiesjes

  • halve witte kool
  • halve rode kool
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 theelepel sambal
  • bosje platte peterselie
  • 2 kipfilets
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout, uienpoeder en knoflookpoeder

Bereiding

Snijd de kip in stukjes. Meng dit met de olijfolie, de fijngehakte peper, de knoflook, het halve bosje peterselie en de helft van de citroen. Breng dit op smaak met goed wat zout en een halve theelepel uienpoeder. Laat dit het liefst voor een paar uur marineren.

Snijd de rode kool en de witte kool zo dun mogelijk. Dit kan natuurlijk ook met een keukenmachine. Rasp de wortel er ook bij. Was dit even in een vergiet en doe in een grote kom. Snijd de rode ui in halve dunne ringen en voeg deze ook toe. Meng in een ander kommetje de fijngehakte overgebleven peterselie met de mayonaise, de Griekse yoghurt, de sambal en een beetje zout en knoflookpoeder. Meng het sausje en de groenten met je handen zodat alles goed verdeeld is.

Grill de kip in een grillpan rondom gaar en serveer deze met de koolsalade.

Koolsalade

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.