KIP PESTO SALADE MET VOLKOREN CRACKERS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Wil je op je verjaardag eens wat anders serveren dan de standaard salades met toastjes, maak dan deze volkoren crackertjes met kip pesto salade eens. De crackertjes zijn super knapperig en daarom perfect om mee te dippen of om te besmeren. Ze zijn natuurlijk ook lekker als ontbijt of lunch. Je zou ze ook nog mee naar school of werk kunnen nemen. Verpak dan de crackers apart van de kip pesto salade, want anders zit je met zompige crackertjes. In de koelkast blijft de salade zeker een halve week goed.

Ingrediënten

Kip pesto salade

  • 150 gram kippendijen
  • halve liter bouillon
  • 5 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • flinke hand basilicum
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • flinke snuf zout en peper

Volkoren crackertjes

  • 100 gram volkorenmeel
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram sesamzaad
  • 2 theelepels kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe alle ingrediënten in voor de crackertjes in de keukenmachine en laat alles goed mengen. Vorm een bal van het mengsel en leg het op een bakpapiertje. Leg hier nog een bakpapiertje op en rol het deeg zo dun mogelijk uit. Steek er nu vormen naar keus uit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en bak ze voor 15 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Breng de bouillon in een pan aan de kook op de kleinste pit. Draai het vuur naar de laagste stand en doe de kip in de pan voor ongeveer 15 minuten. Haal de kip uit de pan en trek hem met twee vorken uit elkaar.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Doe deze in de keukenmachine samen met de fijngehakte knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie. Mix alles goed en schraap tussendoor de randen schoon. Voeg nu de kwark en de mayonaise toe en laat alles nog een keer mixen totdat je een gladde saus hebt. Breng het op smaak met een flinke snuf zout en peper. Doe ten slotte de kip er nog doorheen en de salade is klaar.

IMG_20151001_183154

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

marina mei 18, 2017 - 3:00 pm

Wat is die kip pesto salade lekker!!! Heb voor de crackertjes wel mijn hakkertje gebruikt en iets meer water . Heerlijk! Hou van je gerechten, helemaal mijn ding!!!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.