KIPGROENTENBALLETJES UIT DE OVEN

Met het kipgehakt wat ik over had van de wontons maakte ik nog deze lekkere kipgehaktballetjes. Het enige wat ik hier nog aan toe hoefde te voegen was wat paneermeel en wat sesamzaadjes. Je kan ervoor kiezen om ze als bijgerechtje bij de sushi te serveren of om ze als snack te eten. Ze zijn extra lekker als je ze dipt in de sojasaus.

Ingrediënten kipgroentenballetjes

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels sojasaus
  • paneermeel van 3 vermalen volkorenbeschuitjes
  • wat sesamzaadjes ter decoratie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Hak de wortels, bleekselderij, bosui en knoflook in grove stukken. Doe dit in een staafmixermolentje of keukenmachine en maal alles klein. Doe nu het kipgehakt, de sojasaus, het paneermeel en het eiwit erbij en mix alles even goed door.

Rol met natte handen balletjes van ongeveer een eetlepel van het mengsel. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Draai de balletjes om en bestrooi de andere kan ook met nog wat sesamzaadjes.

Bak de balletjes nu in de voorverwarmde oven voor 10 minuten. Haal de balletjes eruit en draai ze om, bak ze nu nog een keer voor 5 minuten.

kipgehaktballetjes

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.