Kip piri piri

Deze sappige kippendijtjes in piri piri marinade zijn heerlijk voor bij de barbecue. Maar ook voor een doordeweekse avond zijn ze heel lekker met wat rijst, groenten en mangochutney. Je hoeft ze alleen in een ziplock zakje te doen met wat lekkere kruiden, vervolgens wacht je een nachtje, ten slotte zet je ze een half uurtje in de oven en klaar is je kip piri piri!

Ingredi├źnten kip piri piri

  • 750 gram kippendijen
  • 1 flinke eetlepel sambal
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels Proven├žaalse kruiden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 flinke theelepel zeezout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Sap van een halve citroen

Voor erbij

  • Zilvervliesrijst
  • Sperziebonen
  • Mangochutney

Bereidingswijze

Doe de kippendijen in een ziplock zakje. Voeg hier de sambal, de zonnebloemolie, de citroen en alle kruiden aan toe. Doe het zakje dicht en zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in het zakje zit. Kneed het nu goed door zodat alle kippendijen met de marinade bedekt zijn. Laat dit nu het liefst voor een uur of twaalf in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de kippendijen naast elkaar in een braadslee en zet ze voor 30 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven en haal de kippendijen eruit. Zet de braadslee met de overige marinade en de vrijgekomen sappen uit de kip op het gasfornuis op middelhoog vuur. Laat dit voor ongeveer een minuutje inkoken en roer het goed door zodat de olie zich vermengt. Smeer het dan over de kippendijen zodat ze een mooi glans laagje krijgen. De rest van de marinade is bijvoorbeeld lekker om over de rijst te doen.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.