Griekse bulgursalade met kippendijen en tzatziki

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Daar is ie weer de volkoren bulgur! Maar dit keer in Griekse sferen met lekkere tzatziki. De tzatziki maakte ik van Skyr waardoor het lekker mager is en je er dus gerust nog een schep van op je bord kunt doen. Ook bij deze bulgursalade zijn de restjes weer super lekker om de dag erna mee naar je school of werk te nemen.

Ingrediƫnten Griekse bulgursalade met kippendijen (4 personen)

  • 6 mini komkommers
  • 1 gele en een oranje (punt)paprika
  • 1 rode ui
  • 200 gram volkoren bulgur
  • 350 gram kippendijen
  • 150 gram feta
  • 20 gram pistachenoten
  • 100 gram half gedroogde cherrytomaatjes
  • 50 gram platte peterselie
  • 10 blaadjes munt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 tl sumak
  • Zout en peper

Tzatziki van Skyr

  • 450 gram Skyr
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl grof zeezout + extra om het vocht uit de komkommer te verwijderen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze Griekse bulgursalade met kippendijen

Bereid de bulgur volgens de verpakking. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de komkommer in halve maantjes.

Zet de oven op 200 graden en rooster de pistachenootjes hierin voor ongeveer 10 minuten.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en leg hier de kippendijen in. Strooi er wat zout en peper overheen en bak ze aan elke kant voor ongeveer 5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. Snijd ze vervolgens in reepjes.

Hak de peterselie samen met de munt fijn en hak de pistachenootjes en half gedroogde cherrytomaatjes in grove stukken.

Meng de bulgur met de paprika, ui, komkommer, peterselie, munt, sumac en het grootste gedeelte van de feta. Verdeel de overige feta, kip en pistachenootjes eroverheen, serveer het met de tzatziki en je maaltijd is klaar.

Bereidingswijze tzatziki van Skyr

Rasp de komkommer op een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en strooi hier wat zout overheen. Laat dit voor een kwartiertje uitlekken. Snijd ondertussen een ui in hele dunne halve ringen en doe deze in de kom. Voeg hier alvast de Skyr aan toe. Doe de knoflookteen in de vijzel en voeg hier de halve theelepel van het zeezout aan toe. Vijzel dit totdat er geen grove stukjes meer zichtbaar zijn. Voeg nu de olijfolie toe en ga hier nog even met de vijzel doorheen. Doe vervolgens het olijfoliemengsel bij de Skyr.

Knijp tenslotte de komkommer zo goed mogelijk uit en doe ook deze bij de Skyr. Roer alles goed door en je tzatziki is klaar. Hij wordt wel lekkerder naarmate je hem even laat staan.

Griekse-bulgursalade-5

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.