GEZONDE CITROEN CHEESECAKE

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze cheesecake komt hééél dicht in de buurt bij de echte calorierijke cheesecake. Hij heeft een romige vulling en is lekker fris door de citroen. Om ze voor het oog nog wat leuker te maken heb ik ze af gemaakt met een zelfgemaakte frambozenjam. Doordat de roomkaas is vervangen door een beetje light roomkaas gemengd met veel kwark krijg je een vele lichtere cheesecake. Ook de bodem is een stuk gezonder dan de gebruikelijke koekbodem door het gebruik van speltmeel. Ondanks al deze aanpassingen heb je bijna niet het idee dat je gezonde cheesecake aan het eten bent. Het was alleen een beetje een tegenvaller toen ik erachter kwam dat de cheesecake nog een paar uur in de koelkast op moest stijven nadat ie uit de oven kwam. Maar het was het wachten meer dan waard.

Ingrediënten citroen cheesecake

Cheeselaag:

  • 185 gram Philadelphia
  • 500 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • rasp van de schil van 2 citroenen
  • 3 eetlepels honing

Bodem:

  • 150 gram speltmeel
  • 3 eetlepels honing
  • 35 milliliter kokosolie

Bereiding

Verwarm de kokosolie even zodat het vloeibaar wordt. Meng nu het speltmeel met de honing en kokosolie totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Bekleed de onderkant van een bakblik met bakpapier. Stort hier het mengsel op en druk goed aan met je vingers of met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor 8 minuten in een oven van 200 graden.

Meng de kwark met de Philadelphia en de eieren. Voeg hier de citroenrasp en de honing aan toe. Doe dit mengsel over de bodem in het bakblik. Zet de cheesecake nogmaals voor 45 minuten in een oven van 160 graden.

Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna nog voor minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de cheesecake in punten of blokjes en maak het eventueel af met wat gepureerde frambozen.

Aviary Photo_130721791342617185

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.