Gevulde puntpaprika’s met volkoren orzo

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Vandaag een lekker makkelijk receptje voor een doordeweekse dag. Binnen een half uur kunnen deze heerlijke gevulde puntpaprika’s bij je op tafel staan. De paprika’s worden lekker zoet in de oven, wat heel erg lekker is in combinatie met de zoute feta en hartige pijnboompitten. Ook zijn deze gevulde paprika’s helemaal vleesvrij en daardoor perfect voor wanneer je een avondje geen vlees wil eten.

IngrediĆ«nten gevulde puntpaprika’s (2 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 120 gram volkoren orzo
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2e rode ui
  • 1/4e theelepel grof zeezout
  • 50 gram feta
  • 30 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de puntpaprika’s en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10-12 minuten in de oven.

Kook de orzo in een pan met ruimkokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Bereid ondertussen de ingrediƫnten voor de orzosalade. Snijd de zongedroogde tomaatjes eerst in smalle reepjes en vervolgens in blokjes. Hak de kappertjes en de platte peterselie fijn en snijd de rode ui in hele dunne halve ringen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten op laag vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.

Giet de orzo af en doe hem terug in de pan. Roer nu de zongedroogde tomaatjes, het zout en de olijfolie erdoorheen. Pers hier de teen knoflook boven uit en roer die er ook doorheen. Laat hem nu voor ongeveer 5 minuten afkoelen. Voeg ten slotte nog de fijngehakte platte peterselie en kappertjes toe.

Haal de paprika’s uit de oven, vul ze met de orzosalade en strooi de uien, pijnboompitjes en verkruimelde feta eroverheen.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Antoon de Ruiter augustus 21, 2017 - 9:29 am

Ik wil deze graag maken lijkt me erg lekker.
En waar heb jij de Orzo gekocht?

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen augustus 21, 2017 - 9:36 am

Leuk dat je ze wil gaan maken! De volkoren orzo neem ik altijd mee uit Griekenland of ik bestel het hier: https://www.desmakenvangriekenland.nl/a-40606498/melissa/volkoren-pasta-kritharaki-manestra-500gr/ .
Gewone orzo is te koop bij de Turk en bij de AH (alleen volgens mij niet bij alle filialen)

Reply
Ellen & Geert-Jan augustus 25, 2017 - 10:05 am

Het was inderdaad supermakkelijk.om ge maken, Geert-jan heeft het zelfs gemaakt en het was verrukkelijk. Ik ga deze zaterdag als salade serveren. De volkoren orzo had “mijn” Turk niet, maar daar ga ik voor op pad. Ik wist niet wat het was, maar het blijkt ern Turkse pasta te zijn. Heerlijk recept!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen augustus 26, 2017 - 7:36 am

Aah super leuk! Nee klopt de volkoren orzo koop ik altijd in Griekenland of online maar de gewone orzo hebben ze wel toch? Het heeft wel ook vaak andere namen zoals kritharaki, manestra, rosa marina en riso. En in saladevorm moet het ook super lekker zijn!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.