GEVULDE KIPFILET

gevulde kip-3

Deze gevulde kipfilets zijn echte smaakbommetjes! Kippenvlees heeft van zichzelf niet al te veel smaak, maar door het op deze manier te bereiden herken je die saaie kipfilet echt niet meer terug. Dit recept is alweer het tweede recept deze week dat verzonnen is door mijn zusje en ook dit is weer een mengeling van verschillende keukens. Het resultaat is echt geweldig lekker en het is dan ook zeker een gerecht wat vaker bij mij op tafel zal gaan staan.

Ingrediƫnten (3 stuks)

  • 3 kipfilets
  • 40 gram chorizo
  • 8 jalapenos
  • 1 gele paprika
  • 1/2e ui
  • 3 theelepels basilicumpasta*
  • 6 eetlepels geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

* Heb je geen basilicumpasta, pureer dan met een staafmixer 30 gram basilicum samen met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout tot een basilicum pasta.

Bereiding

Snijd de chorizo in dunne plakjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Verhit een koekenpan op laag vuur en doe hier de chorizo in. Bak dit totdat er wat vet uit de chorizo komt. Snijd in de tussentijd de gele paprika in reepjes en vervolgens ook weer een kleine blokjes. Doe dit bij de chorizo in de pan. Snipper de ui en voeg ook deze aan de paprika en de chorizo toe. Bak dit voor ongeveer 3 minuutjes of totdat de ui glazig wordt. Snijd tenslotte nog de jalapenos in kleine stukjes en meng deze er ook doorheen.

Koop kipfilets zonder de haasjes of haal deze ervan af. Pak nu een scherp mes en steek deze voorzichtig in de bovenkant van de kip bij het dikste gedeelte. Steek nu het mes er zo ver mogelijk doorheen zonder dat je door de kip heen steekt. Maak de opening nog wat groter door ook naar links en rechts te snijden. Herhaal dit voor alle kipfilets.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smeer nu de binnenkant van de kipfilets in met de basilicumpasta. Verdeel daarna het mengsel uit de pan over de 3 kipfilets, duw het mengsel goed aan zodat er zoveel mogelijk in de kipfilets past.

Verhit de olijfolie in de koekenpan en zet het vuur goed hoor. Leg hierin de kipfilets en strooi er wat zout over. Bak ze nu aan elke kant voor ongeveer 1 minuut. Leg ze nu in een ovenschaal/braadslee en verdeel de kaas eroverheen. Zet dit nu voor 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de kipfilets daarna iets afkoelen en snijd ze dan in plakken. Serveer ze met een salade en je zomerse maaltijd is klaar!

gevulde kip-1

gevulde kip-2

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.