FRISSE AARDAPPELSALADE

Deze zomerse salade is heerlijk bij de barbecue, en naar mijn mening een stuk lekkerder dan de kant en klare aardappelsalades uit de supermarkt. Maar het is natuurlijk ook lekker om het met wat groenten en vlees als avondeten te eten. Doordat de mayonaise voor een heel groot deel vervangen is door magere kwark is de aardappelsalade een stuk lichter. De platte peterselie en citroen maken de salade lekker fris.

Ingrediënten aardappelsalade

  • 500 gram krieltjes
  • 100 gram spekjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de krieltjes in grove stukken en doe in een pannetje met kokend water. Kook de aardappeltjes voor 10 minuten. Verwarm de oven voor op 250 graden. Giet de krieltjes na 10 minuten af en leg ze op een bakpapiertje in de oven en strooi er nog wat zout en peper overheen. De krieltjes moeten voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de spekjes in. Bak de spekjes totdat ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Meng in een kom de yogonaise met de kwark. Doe hier het sap van een halve citroen en de schil van een hele citroen bij. Voeg hier een fijn gesnipperd uitje en de fijngehakte peterselie aan toe. Doe hier ook de uitgebakken spekjes bij. Breng het op smaak met nog flink wat peper.

Laat de aardappelen even afkoelen nadat ze uit de oven komen en meng ze dan door de dressing. Serveer lauw warm of koud en strooi er nog wat extra peterselie over. Het is ook lekker om er nog wat rucola doorheen te doen.

aardappelsalade

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.