FETAGEHAKTBALLETJES MET TOMATENSAUS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Bij het eten van deze fetagehaktballetjes met tomatensaus heb je echt even het gevoel dat je in Griekenland zit (of in een Grieks restaurant). Omdat de gehaktballetjes met feta mij zo aan Griekenland deden denken, besloot ik om er een Griekse salade en rijst bij te serveren. Het is ook leuk om de balletjes wat kleiner te maken en om ze dan te serveren als een borrelhapje. Heel veel meer is er eigenlijk niet te zeggen over deze lekker balletjes, alleen dat je ze eigenlijk gewoon snel een keer zelf moet gaan maken.

Ingrediƫnten

Gehaktballen

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 20 gram (volkoren)paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke snuf zout
  • 75 gram feta

Tomatensaus

  • 500 gram tomaten passata
  • halve liter water
  • half bouillonblokje
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Meng het gehakt met het paneermeel, het ei en alle kruiden. Kneed alles goed door elkaar. Snij de feta in blokjes en verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Pak steeds wat gehakt (ongeveer ter grootte van een pingpongbal) en druk het plat. Leg in het midden een blokje feta en vouw al het gehakt eroverheen. Draai ze daarna tussen je handen tot balletjes. Leg ze in de braadpan en bak ze rondom bruin.

Doe de passata, samen met de bouillon in de pan. Voeg hier ook gelijk alle kruiden aan toe en roer alles even goed door. Doe nu de deksel gedeeltelijk op de pan en draai het vuur laag. Laat dit nu voor ongeveer een half uur tot drie kwartier opstaan totdat de saus de gewenste dikte heeft. Draai de ballen wel regelmatig om. Serveer de ballen met een griekse salade en wat rijst.

IMG_20151009_181934

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.