Falafel bowls met tomatencouscous en snelle pickles

Deze kleurrijke falafel bowls zijn ideaal om je restjes mee op te maken. Ik had nog een kropje little gem en een restje feta in mijn koelkast, komkommer en ui heb ik standaard in huis en couscous ligt meestal ook wel in mijn voorraadkast. Samen met de falafel van Vivera die ik deze week opgestuurd kreeg ontstonden deze heerlijke bowls.

Ingrediƫnten falafel bowls

  • 200 gram Vivera falafel
  • 1 kropje little gem
  • 50 gram feta
  • 100 gram spelt couscous
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Eventueel nog 4 eetlepels van een knoflooksausje

Snelle pickles

  • 1/2e komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 mililiter witte wijnazijn
  • 100 milliliter water
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2e theelepel zout

Bereidingswijze

Doe de witte wijnazijn, de honing en het water samen met het zout in een pan en breng het aan de kook. Snijd ondertussen de ui in smalle halve ringen en de komkommer in kleine blokjes. Doe dit in kleine weckpotjes. Wanneer het mengsel aan de kook is gekomen en alles goed gemengd is draai je het vuur uit. Laat het iets afkoelen en giet het dan over de uien en komkommer. Zet dit voor een nacht in de koelkast en de volgende ochtend zijn je pickles klaar!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de falafels op een met bakpapier beklede bakplaat en spray ze in met wat olijfolie. Zet ze voor 10 minuten in de oven, draai ze om en zet ze voor nog ongeveer 5 minuten terug in de oven.

Bereid ondertussen de couscous. Zet een braadpan op middelhoog vuur en doe hier een eetlepel olijfolie in. Voeg hier de tomatenpuree samen met het zout, uienpoeder en komijnpoeder aan toe. Bak dit voor ongeveer 2 minuutjes. Doe dan de couscous erbij en roer alles goed door, verspreid het tot een gelijke laag en giet er 150 mililiter kokend water op. Doe de deksel op de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten staan. Roer vervolgens de couscous door met een vork.

Pluk de blaadjes van de little gem. Was ze goed en snijd ze in smalle reepjes.

Nu kun je de kommetjes gaan vullen. Verdeel de couscous, sla, pickles en falafel over de kommetjes en maak het af met wat verkruimelde feta, partjes citroen en eventueel wat zelfgemaakte knoflooksaus.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

MET DEZE RECEPTEN EET JIJ DEZE ZOMER GEZOND - Healthy Wanderlust augustus 7, 2018 - 3:16 pm

[…] FALAFEL BOWLS MET TOMATENCOUSCOUS EN SNELLE PICKLES […]

Reply
MET DEZE RECEPTEN EET JIJ DEZE ZOMER GEZOND | Healthy Wanderlust februari 27, 2019 - 3:38 pm

[…] FALAFEL BOWLS MET TOMATENCOUSCOUS EN SNELLE PICKLES […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.