EIEREN IN TOMATENSAUS

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Ik ben niet snel zó enthousiast over mijn eigen eten, maar deze eitjes zijn echt geweldig lekker. Na een periode iets teveel en ongezond gegeten te hebben wil ik het weer wat normaler gaan doen en deze eitjes zijn daar perfect voor. Op deze manier heb je nog steeds een spannend ontbijtje of lunch. De room die er normaal zo lekker in zou zijn heb ik vervangen door light cottage cheese, wat echt een verrassend lekker effect geeft. Ook zit er al wat paprika in verwerkt zodat je je dag gelijk op een hele aangename manier met wat groenten begint.

Ingrediënten (voor 2 kleine pannetjes)

  • 200 milliliter tomatenpassata
  • 2 tl oregano
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/2 + 3/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 + 3/4 tl zout
  • handje bieslook
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 2 xl eieren
  • 3 eetlepels light cottage cheese
  • Paar vlokjes Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een litermaat de tomatenpassata met alle kruiden (met uitzondering van de 3/4 tl knoflookpoeder en de 3/4 tl zout en het halve bosje bieslook).

Snijd de halve puntpaprika in reepjes. Vet de pannetjes in met een heel klein beetje boter of olie en doe de puntpaprika hierin. Verdeel de tomatensaus hierover heen.

Doe in een kommetje de 3 eetlepels cottage cheese met de overgebleven knoflookpoeder, het zout en de bieslook. Meng dit even goed door elkaar. Verdeel dit nu over de tomatensaus.

Maak kuiltjes in het midden en breek hier de eieren boven. Strooi er wat Parmezaanse kaas en nog wat bieslook over en zet ze voor 15 minuten in de oven.

IMG_20151003_112137

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Antoon de Ruiter oktober 18, 2015 - 12:54 pm

Ik denk dat in de laatste regel het woord bieslook vervangen of aangevuld moet worden door of met de Parmazaanse kaas. 😉

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen oktober 18, 2015 - 5:08 pm

Klopt! Ik zal de Parmezaanse kaas erbij zetten.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.