CRUNCHY GRANOLA

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Crunchy granola zonder boter, olie of een overdosis suiker, kan dat? Jaaa want het is me gelukt! Op meerdere sites kwam ik de tip tegen om eiwitten te gebruiken, dus dat probeerde ik. Het doet me echt heel erg denken aan de cruesli die we vroeger wel vaker aten, maar waarvan je toen nog niet wist hoeveel suiker daar wel niet in zit. Deze granola kan je helemaal zelf aanpassen. Ik gebruikte deze ingrediënten omdat ik deze toevallig allemaal in huis had, maar heb je bijvoorbeeld een ander soort noten in huis of andere soort pitjes, gebruik die dan ook vooral. Ook kan je nog gedroogd fruit toevoegen als je wat extra zoets wil.

Ingrediënten (voor een volle pot)

  • 200 gram havermout
  • 40 gram gemengde noten
  • 40 gram hazelnoten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram sesamzaadjes
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eiwitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de havermout met alle noten en zaadjes goed door elkaar. Verdeel nu de honing eroverheen en meng alles even goed met je handen.

Klop in een schone kom de twee eiwitten op totdat er stijve pieken ontstaan. Verdeel dit over de havermout en meng alles weer goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee.20151007113921_IMG_2393

20151007120723_IMG_2396Zet de granola in de oven en schep het steeds om de 5 minuten om. Herhaal dit ongeveer 4 of 5 keer totdat je mooie goudbruine granola hebt. Laat de granola volledig afkoelen en eet hem dan of doe hem in een pot.

IMG_20151008_115312

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.