COURGETTEKOEKJES MET FETA DIP

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze courgettekoekjes staan bij bijna elk Grieks restaurant als voorgerechtje op het menu. Vaak alleen wel gefrituurd waardoor ze net wat minder gezond worden. Best zonde want het hoofdingredi├źnt is courgette, waar natuurlijk helemaal niks mis mee is. Daarom maakte ik een wat gezondere versie van deze koekjes uit de oven. En om het even nog wat ‘Griekser’ te maken serveerde ik er een feta dip bij.

Ingredi├źnten courgettekoekjes (10 stuks)

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 40 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 20 gram feta
  • 1 theelepel witte peper
  • snufje zout + theelepel zout
  • spray olijfolie

Feta dip

  • 100 gram feta
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/2e theelepel gedroogde munt
  • 1 afgestreken eetlepel verse fijngehakte dille
  • snufje zout
  • 1/2e theelepel knoflookpoeder
  • zwarte peper

Bereiding

Rasp de courgettes en doe ze in een vergiet samen met een theelepel zout. Laat dit voor minimaal een half uur staan. Vervolgens is het belangrijk om zoveel mogelijk van het overgebleven vocht uit de courgettes te krijgen. Dit gaat het makkelijkst door de courgettes in een schone theedoek te doen en er een bolletje van te maken zodat al het vocht eruit geknepen kan worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de rode ui en doe dit samen met de uitgeknepen courgette in een kom. Voeg hier het paneermeel, de eieren en de kruiden aan toe. Verkruimel de feta er ook nog doorheen. Mix dit goed door elkaar. Vorm nu met natte handen koekjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Spray hier wat olijfolie overheen en zet ze nu voor een kwartiertje in de voorverwarmde oven. Draai ze vervolgens om en zet ze voor 10 minuten terug in de oven.

Maak ondertussen de feta dip. Het handigste is om hier een klein hakmolentje voor te gebruiken. In een grotere keukenmachine kan het ook, alleen dan moet je iets vaker de randen schoon schrapen zodat alles goed mee gepakt wordt. Doe de feta samen met de Griekse yoghurt, de gedroogde munt, het knoflookpoeder en met het zout en peper in het hakmolentje. Mix dit totdat er een gladde dip ontstaat. Voeg tenslotte nog de fijngehakte dille toe en roer het nog een keer goed door. Serveer de dip bij de courgettekoekjes en je heerlijke voorgerechtje is klaar!

courgette-fritters-2 courgette-fritters-3

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.