CAESER SALAD MET GEGRILDE KIP

Hier weer een lekker zomers receptje voor een caeser salad. Het is misschien niet helemaal de klassieke versie maar er zitten wel ongeveer dezelfde ingrediënten in. Eerst at ik eigenlijk nooit caeser salads, totdat ik een paar weken geleden er ineens twee van at in één week. Dit was tijdens mijn vakantie in Griekenland. Waarom weet ik eigenlijk niet want het is helemaal geen Grieks gerecht, maar lekker waren ze in ieder geval wel. Daarom besloot ik er deze avond zelf ook een te maken.

Ingrediënten caeser salad met gegrilde kip

  • 200 gram kipfilethaasjes
  • 60 gram lange plakken ontbijtspek
  • 2 zakken gemengde salade
  • half spelt stokbrood
  • 40 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

Bereiding

Snijd het stokbrood in één centimeter dikke plakken en vervolgens in blokjes. Doe ze samen met een geplette teen knoflook, wat olijfolie en zout in een ovenschaal. Leg de spek hier overheen. Erlangs kan natuurlijk ook, alleen ik had niet zoveel ruimte in mijn oven en het is wel lekker als de smaak van de spek in de croutons trekt. Zet dit voor 15 minuten in een oven van 200 graden.

Laat een grillpan goed heet worden. Leg hierin de kipfilethaasjes en bestrooi royaal met peper en zout en de helft van de citroen. Gril de kip aan elke kant voor ongeveer 2 minuten.

Doe de yogonaise, de kwark, de helft van de Parmezaanse vlokken, de helft van de citroen en een eetlepel water in een staafmixer molentje en meng het even goed door elkaar.

Haal de croutons en het spek uit de oven. Snijd de kip in plakjes en verkruimel de spek. Leg de salade op een schaal en strooi de croutons, de kip, de spek en de Parmezaanse kaas eroverheen. Maak het af met de dressing.

Caeser salad

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.