Beef spring rolls

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Deze kleurrijke rolletjes gevuld met biefstuk, mihoen en verschillende groentes, vormen een heerlijk licht gerechtje. Ik vind ze vooral lekker als uitgebreide lunch of snack, maar ze misstaan ook zeker niet als avondeten op een lekkere warme zomerdag. Helaas moeten we daar nog even op wachten dus voor nu staan ze bij mij nog even lekker ’s middags in het weekend op de kaart. Je kunt deze springrolls trouwens helemaal naar jouw eigen smaak aanpassen. Eet je bijvoorbeeld geen vlees? Laat het vlees dan gewoon weg. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan wat mango toe. En zo kan je blijven variëren.

Ingrediënten beef spring rolls

  • 1 pak rijstvellen
  • 1 grote winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 kropjes Baby Romaine sla
  • 2 biefstukken
  • 50 gram mihoen
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus + extra om te dippen
  • 1 afgestreken theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

Leg de mihoen in een kom met heet water en dek het af met plasticfolie. Laat dit voor een half uur staan.

Snijd de komkommer en wortel in dunne sliertjes. Ik deed dit met een mandoline maar het kan ook gewoon met de hand, is alleen iets meer werk. Snijd de kontjes van de Baby Romaine sla en gooi de buitenste bladeren weg. Haal de rest van de bladen eraf en was ze in water. De middelste kleine blaadjes kan je niet gebruiken voor deze springrolls maar gebruik deze bijvoorbeeld in een salade.

Bestrooi het biefstuk aan beiden kanten met peper en zout. Zet een koekenpan op redelijk hoog vuur. Doe hier de olijfolie en de boter in en bak het biefstuk (afhankelijk van de dikte) aan elke kant twee minuten. Haal ze uit de pan en laat ze ongeveer 5 minuten rusten. Snijd de biefstukken nu in smalle reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Verhit in dezelfde koekenpan als waarin je het biefstuk hebt gebakken de sojasaus met een fijngehakte teen knoflook en de basterdsuiker. Laat dit voor ongeveer 3 minuten op zacht vuur staan zodat het een beetje indikt. Doe hier de biefstukreepjes bij en hussel het door elkaar. Verwarm de biefstukreepjes nog een minuut mee en zet het vuur uit.

Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd hem vervolgens in dunne plakjes. Schep de plakjes er vervolgens met een lepel heel makkelijk uit. Giet de mihoen af en doe ze in een schaaltje. Vul de kom weer met heet water en zet de komkommer, wortel en sla vast alvast in kommetjes klaar.

Nu kan je de springrolls gaan rollen. Haal een rijstvel door de kom met heet water voor ongeveer 30 seconden of totdat het rijstvel redelijk zacht aanvoelt. Leg het rijstvel vervolgens voorzichtig op een grote houten plank. Leg hier nu eerst een blaadje sla in het midden op. Leg hier wat sliertjes wortel, komkommer, en mihoen op. Maak het af met twee of drie biefstukreepjes en twee plakjes avocado. Let goed op dat je niet te veel vulling in de springrolls doet. Vouw nu eerst de zijkanten over de vulling naar binnen. Pak dan het gedeelte wat het dichtst bij je ligt en leg ook dit over de vulling. Rol hem nu zo strak mogelijk op. Herhaal dit met al je rijstvellen tot de vulling op is. Ik serveerde ze gewoon lekker simpel met wat sojasaus met bosui erin maar je kan bijvoorbeeld ook voor een pindasausje gaan.

beef-spring-rolls-6

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Sunny A. januari 9, 2017 - 5:50 am

Hallo, lijkt me lekker! Vraag me alleen af wat je met de andere 2 biefstukken in de ingredientenlijst doet? Er staat 2×2 biefstukken of is dat gewoon een foutje 🙂
Kan ook zijn dat je die ernaast zou eten vandaar mijn vraag. Zelf zou ik als ik op wil schieten kant en klare rosbief gesneden willen gebruiken denk je dat dat ook lekker is? Dankjewel alvast, leuk blog! Staat onder mijn favorieten, je recepten zijn echt iets voor mij!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen januari 9, 2017 - 7:29 am

Oeps was een foutje, heb het gelijk even aangepast! Rosbief kan ook prima denk ik, heb het zelf nog nooit geprobeerd maar is wel lekker snel. En heel erg leuk dat mijn blog onder je favorieten staat!

Reply
Sunny A. januari 9, 2017 - 1:01 pm

Dankjewel, ik heb ze gemaakt voor een gezellige vroege brunch vandaag (iedereen net de deur uit pff.. haha) rosbief gebruikt en aan het sojasausje met knoflook toen het op het vuur stond een klein stukje van een rundvleesbouillonblokje toegevoegd omdat de ‘aanbaksels’ van de biefstuk ontbraken.
Echt smullen, ze waren in no-time op en leuk om er zelf mee te experimenteren; b.v. wat taugeh erin lijkt me ook heel lekker. Dankjewel voor je snelle antwoord!

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen januari 10, 2017 - 7:29 am

Leuk om te horen en fijn dat het zo’n succes was! En ja je kan er echt van alles in doen, taugé is een goede ja, ga ik ook een keer proberen. Rode kool is ook lekker en gelijk lekker kleurrijk!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.