Beef dumplings met sriracha-sojasaus

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Inmiddels is dit de derde keer in korte tijd dat ik deze dumplings maak. Elke keer begon ik te laat en was het te donker om fatsoenlijke foto’s te maken. Dus daarom stonden ze vandaag weer op het menu, wat zeker geen straf is. Deze dumplings zijn gevuld met een lekkere vulling van fijngesneden biefstuk, kool en bosui. Het sriracha-sojasausje maakt ze helemaal af!

Ingrediƫnten beef dumplings (ongeveer 50 stuks)

  • 200 gram dumplingvelletjes
  • 275 gram biefstuk
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram gesneden spitskool
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2e theelepel baking soda
  • 1 theelepel maizena
  • zonnebloemolie

Sriracha-sojasaus

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 bosui
  • 1 klein teentje knoflook

Beef-dumplings-1

Bereidingswijze

Verdeel de helft van de spitskool over een snijplank en hak dit nog wat fijner. Doe het dan in een kom en doe hetzelfde met de overgebleven spitskool. Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Hak hier ook nog een keer met je mes doorheen zodat alles extra fijn is en voeg het toe aan de spitskool

Snijd de biefstuk eerst in hele dunne plakjes en vervolgens in kleine blokjes. Doe dit een een kommetje en voeg hier de sojasaus, het water, het citroensap, de baking soda en de maizena aan toe. Hak de rode peper en knoflook fijn en doe dit ook bij de fijngesneden biefstuk. Roer dit goed door en voeg het dan toe aan de spitskool en bosui.

Pak nu steeds een dumplingvelletje en leg deze in je handpalm. Smeer de randjes in met wat water en verdeel een theelepel van de vulling in het midden. Vouw de dumplings nu dicht. Hier zijn verschillende technieken voor maar kijk vooral even op YouTube. Hier staan hele handige filmpjes op voor het vouwen van dumplings. Herhaal dit totdat alle dumplings gevuld zijn.

Pak een pan met goede anti-aanbaklaag en een bijpassende deksel. Verhit nu op middelhoog vuur een eetlepel zonnebloemolie en leg hier de dumplings in. Laat dit voor ongeveer 3 minuutjes bakken totdat de onderkanten mooi goudbruin zijn. Blus de dumplings vervolgens af met ongeveer 100 milliliter koud water. Doe de deksel op de pan en laat het weer voor 3 minuten stomen. Haal daarna de deksel eraf en laat de dumplings droogkoken. Herhaal dit totdat alle dumplings klaar zijn. Maak ondertussen het dipsausje.

Voor de sriracha-sojasaus verhit je de sojasaus, de sriracha, de bruine suiker en een fijngesneden bosuitje op middelhoog vuur. Laat het voor 2 minuutjes koken en roer het regelmatig door. Zet het vuur uit en pers het teentje knoflook erbovenuit. Roer het goed door, laat het afkoelen en serveer met de warme dumplings.

Beef-dumplings-2 Beef-dumplings-3 Beef-dumplings-4

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Chantal Broeders februari 27, 2017 - 5:38 pm

GEWELDIG lekker!!!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.