Babyboerenkoolsalade met nectarine, parmaham en burrata

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Het is dan misschien nog geen lente, maar voor een goedgevulde salade is het nooit te vroeg. Dit keer koos ik voor een salade met burrata. Burrata is een super romig kaasje met een neutrale smaak, die perfect te combineren is met allerlei smaken. Ik combineerde het met zoete nectarine en zoute ham en dat was echt een topcombinatie. Maak het af met wat groens en een lekkere dressing en je salade is compleet.

Ingrediƫnten Baby-boerenkoolsalade met nectarine, parmaham en burrata (2 personen)

  • 40 gram babyboerenkool
  • 1 bol burrata
  • 30 gram parmaham
  • 10 snoeptomaatjes
  • 2 nectarines
  • flinke hand basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/2e knoflookteen
  • flinke snuf zout

Bereidingswijze

Snijd de nectarine rondom in. Draai de twee helften in tegenovergestelde richting van elkaar af. Verwijder de pit en snijd er dunne partjes van. Verwarm een grillpan op redelijk laag vuur en grill de partjes aan elke kant voor ongeveer twee minuten.

Doe de basilicum, samen met het teentje knoflook, de olijfolie, de rode wijnazijn en een snuf zout in een staafmixermolentje. Mix dit totdat je een mooie dressing hebt.

Verdeel wat van de babyboerenkool over de borden. Scheur de burrata in grove stukken en verdeel dit over de sla. Doe dit ook met de parmaham. Snijd de tomaatjes in plakjes, kwarten of helften en verdeel dit samen met de nectarines ook over de sla. Maak het af met wat dressing en serveer direct.

Baby-boerenkool-salade-1

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.