APPEL NOTEN AMANDELCAKEJES

Hier een alles behalve zomers cake receptje maar ze waren zo goed gelukt dat ik ze toch wil delen. Door de combinatie van appel, noten en koekkruiden krijgt het een beetje een herfst achtig sfeertje. Mocht je wat meer zomerse cakejes willen dan kan je de basis van de cakejes pakken en er bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen doorheen doen in plaats van appel.

Ingrediënten amandelcakejes (6 stuks)

Basis

  • 100 gram amandelmeel (ik gebruikte deze omdat er veel minder vet en calorieën inzitten)
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 50 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 3 el honing
  • 1 el kokosolie

Toevoeging

  • 1 granny smith appel
  • 40 gram ongebrande noten
  • 2 theelepels koekkruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rooster de noten voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat de noten daarna goed afkoelen.

Mix in een kom de eieren, melk, banaan, honing en kokosolie. Mix in een andere kom het amandelmeel met de baking soda, het bakpoeder en de koekkruiden. Doe nu het droge mengsel bij het natte mengsel en mix het nog een keer goed door.

Schil de appel en snijd in hele kleine blokjes (ongeveer een halve cm breed en hoog) en hak de noten fijn. Meng dit door het cakebeslag.

Vet een muffinvorm in en verdeel hier het beslag overheen. Bak ze nu in de voorverwarmde oven voor 20 minuten af.

amandelmeelmuffins

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Nymfe augustus 5, 2015 - 12:39 pm

Deze waren super lekkerrrrr, vandaag ga ik ze zelf maken!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.