3x makkelijke pastasalades

door Jade van Boekel - Dali's Kitchen

Vandaag drie receptjes in plaats van één, wel zijn ze alle drie lekker simpel. Deze pastasalades zijn ideaal voor tijdens een barbecue of gewoon voor tijdens een warme zomerdag. Je staat er maar kort voor in de keuken, je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en ze vallen altijd goed in de smaak. Kijk snel verder voor het recept van deze simpele orzo-, tomaten-chorizo- en pesto pastasalade.

Tomaten-chorizo pastasalade

  • 200 gram grote macaroni
  • 100 gram chorizo
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Wat blaadjes basilicum
  • Snuf peper en zout

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de chorizo eerst in de lengte in plakken en vervolgens in reepjes en ten slotte in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de chorizo twee minuten in uit.

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren, de mozzarella in kleine blokjes en de ui in dunne halve ringen. Maak de dressing door de olijfolie met de rode wijnazijn, mosterd, provencaalse kruiden en een snuf peper en zout te mixen met een vork.

Giet de pasta af, laat hem afkoelen, voeg de dressing toe en roer de cherrytomaatjes, mozzarella, chorizo en ui toe. Maak het af met wat kleine blaadjes van de basilicum.

Pesto pastasalade

  • 250 gram volkoren pasta
  • 100 gram baconreepjes
  • 75 gram rucola
  • 3 flinke eetlepels pesto

Pesto

  • 20 gram pijnboompitten
  • 50 gram basilicum
  • 55 gram parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2e theelepel zeezout

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten voor ongeveer twee minuten op laag vuur in een droge koekenpan. Doe de pijnboompitten samen met de basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een smalle maatbeker. Pureer dit met de staafmixer tot een grove pesto. Breng het op smaak met het zeezout.

Bak de baconreepjes in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant zijn, voor ongeveer 10 minuten.

Giet de pasta af en laat hem goed afkoelen. Meng de pesto erdoorheen samen met de baconreepjes en rucola. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.

Orzo salade

  • 200 gram volkoren orzo
  • 40 gram platte peterselie
  • 50 gram kappertjes
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 70 gram feta
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de kappertjes fijn en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Hak ook de platte peterselie fijn.

Giet de orzo af en meng hier de kappertjes, zongedroogde tomaten en platte peterselie door. Pers het teentje knoflook erboven uit en maak het af met de olijfolie en wat peper en zout. Roer het goed door en je orzosalade is klaar.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

zonderzooi augustus 16, 2017 - 8:27 am

Wat een mooie foto’s en lekkere recepten dit allemaal zeg! Vooral die pasta salade met pesto lijkt me echt heerlijk.

Reply
Jade van Boekel - Dali's Kitchen augustus 21, 2017 - 9:37 am

Aah super bedankt! Ja met pesto zit je nooit mis haha.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.